Димитър Белелиев – счетоводител

Обикновено когато се представям с Димитър Белелиев счетоводител, хората не са много впечатлени от професията ми. Независимо от предразсъдъците натрупани около нея, тя е такава каквато е, а обясненията за важността за работата на фирмата, компанията, сдружението, дори държавата е неоспорима. Икономиката не би била възможна без строгата намеса на счетоводителя. Затова и аз не се засягам много, когато видя пренебрежителните погледи. Счетоводителят работи във всяка сфера на финансите, от най-ниско, до най-високо ниво, без значение от бизнеса. В счетоводната къща се шегуваме с колеги, че ако Корлеоне е имал добър счетоводител е нямало да бъде заловен.

Хората с бизнес обаче и тези, които също са правели такива физиономии обаче, рано или късно разбират и се допитват до счетоводните услуги. Не рядко е ставал случаят, в който ми се обаждат: „ Димитър Белелиев, имаме нужда от Вас”. Разбира се, учтивата форма тук е за майтап, защото аз работя в счетоводна фирма, в която не се търси по имена. Така или иначе, аз се отзовавам винаги когато е нужно и при приятелски повиквания.

Исторически зная, че счетоводството съществува още силно развитите древни цивилизации, където сметките били дори със свещен статут и счетоводителите заемали висок ранг. Счетоводството в България също е с големи традиции, школата е страхотна и за моя изненада навлизането на млади кадри не е възпрепятствано. Напротив. Всичко обаче идва от началното училище, където децата трябва да бъдат поощрявани в математическите науки, да учат общата култура и географията на България, за да могат още от малки да имат основата, която да ги поведе в професията.

Аз също минах по този път и затова името ми заслужава да бъде изписано на табелката на бюрото в офиса. Димитър Белелиев – счетоводител. Работя здраво, помагам на младите кадри и дръжа всичко да е професионално и с високо качество. Защото без добро счетоводство, идват данъчните и въртележката започва.

2 comments

  1. Много сте прав Димитър Белелиев. Както са казали старите хора: на лекар и счетоводител всичко се казва.

  2. Добрият счетоводител е изключително важен за успеха на една фирма, г-н Димитър Белелиев

Leave a Reply