Консултация за кредити – повече от обикновен съвет

Когато преди 10 години започнах работата в счетоводна къща, вече бях натрупал опит на бюро от работа с одобрение на кредити. Тогава не знаех, че все пак професионалната експертиза от тези години ще се запази и аз Димитър Белелиев, ще продължа под някаква форма да се занимавам и да консултирам клиенти за кредити. Понеже ситуацията на пазара стана много динамична, моят работодател във фирмата, ми даде възможност да развивам отделно от счетоводната ми работа – консултантска дейност: както за кредити от банкови институции, така и за кредити от небанкови организации.

Както вече казах, пазарът се промени много, защото Интернет промени възможностите пред потребителите и много онлайн кредити, и бързи кредитни продукти вече са голяма тежест и на българския пазар. Ако мога да изразя лично мнение, банките като че ли не са много доволни от това и опитват да налагат чрез лоби, и кой знае още какви средства, за да ограничат на разпространението им. От своя страна има и недобросъвестни търговци на бързи кредити, които вредят на реномето на пазара и наливат вода в мелницата на банките. Работата на Димитър Белелиев обаче не е в това, аз по-скоро се намесвам там където хората нямат информация и се чувстват загубени в морето от реклами за бързи заеми, за кредит до минути и т.н.

Истината е, че бързите кредити или заемите до заплата се появиха като алтернатива за много хора, които така или иначе са изхвърлени от банковия пазар, и за тях икономическата ситуация предполага, че често изпадат в затруднения. При едно добро планиране обаче, добра консултация нещата и за тях могат да се наредят, и те биха избегнали риска от лошите практики, които навредиха на пазара. Живеем в трудни времена и ние, специалистите, които разбираме от финанси и икономика, трябва да правим всичко добро за клиентите ни. Да им покажем цялата информация, за да намерят точно този кредит, от който имат нужда и ще бъде възможен за тях. Аз Димитър Белелиев се радвам, че мога да помогна в такива ситуации.

Leave a Reply