Димитър Белелиев уеб дизайнер

Здравейте, казвам се Димитър Белелиев и към настоящия момент моята работа е свързана с професията уеб дизайнер. Казвам настоящия момент, защото самата работа в света на бизнеса и високите технологии, дава на човек възможност да израства в организационните структури и да се развива като все по-голям професионалист. Иначе като уеб дизайнер работя вече пет години и специализирам основно в изработка на сайт, поддръжка на сайт и организационна култура в Интернет пространството. Страхотна работа, която изисква както личностен ресурс, така и много сериозна комуникационна практика с бизнеса, с фирми и много различни физически лица.

Фирмата, в която работя, е изградена от голям брой специалисти в уеб дизайн и програмирането само по себе си е това е с достатъчно авторитетен статус. Иначе членуваме в Българска уеб асоциация, което ни дава възможност да се чувстваме като специалисти, които имат голяма среда на обхват, мащаб и дейности с идеална и търговска цел. Лично за мен, най-привлекателния момент в работата е когато очи в очи с клиента избистряме какво точно трябва да се появи на монитора. Тогава възможностите за творчество започват от една безгранична база, която постепенно започва да се ограничава от желаният на клиента, от продукта и бизнеса, който то представя. Постепенно идеята се избистря и работата по детайлите е готова да започне, графичната визия е на път да се появи в своя сплендор.

Ако бихме могли да хвърлим един поглед към статистиката в световен мащаб, при това статистика направена от сериозни компании и онлайн издания, ще видим една тенденция, която напълно оправдава мисията на нашата работа. Потребителите масово се отказват от продукти или напускат сайтове, ако те не са добре оформени, прекалено бавно се навигира в тях. Има пропуски и несъответствия. То веднага става ясно, че хората ще потърсят по-добрия сайт, нищо че лично вашия продукт е по-добър. Затова, аз Димитър Белелиев се опитвам да поема отговорността пред клиентите още в началото на поръчката. Ясно заявявам, че отговорността да не се допусне това да се случи, е моя. Като уеб дизайнер, аз се развивам като визуален експерт и се старая моят труд да си проличава директно в крайния резултата и във впечатленията на хора. Освен че е важно клиентът да е доволен, много е важно и самите потребители да са разбрали, че това, което предлага той е достъпно, добро, качествено и ценно за тях. Само в такъв организационен дух могат да се постигат добри резултати в съвременната българска IT среда и икономическо пространство.

Доволен съм от професията си на уеб дизайнер, защото тя помогна да си изградя име. Днес когато общуваме с клиентите, те знаят, че Димитър Белелиев не е само специалист в изработка на сайт, в качествен уеб дизайн, но и сигурен консултант за юзабилити големи портали и магазини. Интернет вече е пораснал дотолкова, че човек, трябва постоянно да е в играта. Това важи, както за самотния програмист, който кротко си седи в стаята и работи на лаптопа си, така и за бизнеса, за компаниите, които желаят да са на върха и за малкия, и среден бизнес, които имат нужда от своето адекватно представяне чрез света на новите технологии, социални мрежи и платформи.

Ако мога да отправя критика към българската бизнес среда, разбира се запазвайки добрия тон и без да се споменават имена. Случвало се е да пътувам в страната и се интересувам предварително от услугите на големи хотели и ресторанти, и с ужас установявам, че за разликата от постиженията на западния маркетинг у нас все още услугата е представена на много примитивно ниво. Уеб сайтовете са критично слаби като информация, което не говори никак добре. Затова, когато работя с клиента, аз Димитър Белелиев, винаги казвам какво ме притеснява в неговата идея, изказвам доводите и аргументите и показвам своите идеи и давам примери от света на уеб дизайна – учил съм това от най-добрите – Уеб Дизайн България. Иска ми се, клиентите да разберат, че от една обикновена изработка на сайт,

те ще могат да достигнат до една видимост, достъпност и качество на визията, които не могат да се сравнят с нищо друго на пазара у нас. Колкото повече фирми се ‘заразят’ с доброто качество, толкова по-добре за всички нас като хора, които живеем в България и ползваме за наше добруване всички нейни ценности и блага – www.webdesignbulgaria.net мислят така .

Иначе, как става един качествен уеб дизайн, как става една изработка на сайт, как се достига до перфектна визия – това са тайни, които всеки уеб дизайнер трябва да пази за себе си. За да може, неговата работа да бъде разпознаваема като краен резултат и за неговото име да се говори от гледната точка на виртуозност и професионализъм. Едва ли в света на бизнеса има по-голяма награда за всеки специалист. Затова съветвам всички момчета, които още от сега са обладани от духа на новите технологии, да оставят настрана за известно време ‘игричките’ и да погледнат в перспективата, че в техните компютри се крие тайната на техния бъдещ успех. Било то като уеб дизайнери, програмисти, създатели на игри и приложение, създатели на сайтове и т.н., и т.н.

Leave a Reply