Купува палета / палети

Днес, при един добре развит транспортен бизнес, при добре развита среда за товаро-разтоварни дейности и при постоянния импорт-експорт на стоки, обява от типа купува палета, изкупува палети, е често срещано съобщение. Интересно е да се отбележи, че в разговорният език, различните народи имат различни думи, които заместват думата палети. В българския език използваме думата скара, в английския използват по-скоро skid, което е дъска за спускане/плъзгане на товар.

Все пак, палети, в този вид, в които ги познаваме днес, независимо дали са стандартизирани или не, са изобретение на 20 век. Следователно думата палет, която да уеднаквява стила на бизнеса и улеснява комуникацията е идеална в това отношение. Затова днес хората, фирмите, бизнесите, които са заинтересовани от това да осигурят качествен и сигурен превоз, добро складиране и правилно съхранение, често търсят в стил: купува палета, изкупува палети, купува нови палети и т.н.

Макар специалистите да са единодушни в мнението си, че все още няма задоволителен световен стандарт, то палетите продължават да бъдат отличен и практичен начин за пренасяне на всякакъв вид леки и средноетежки товари по целия свят. Независимо дали транспорта е корабен, сухопътен или въздушен, търсенето на изкупуване на палети е нещо, което изпълва множество интернет сайтове предназначени за такава цел.

Leave a Reply