Разноцветните интериорни врати в интериора

При обзавеждане на жилището дизайнерите не препоръчат използването на интериорни врати с различни цветове. Смята се, че всички врати, намиращи се в полезрението, трябва да са в едно цветово решение, така че да не се създава различие в интериора.

Разбира се, даденото правило може да бъде нарушено. Да се пожертва естетиката на помещението, за да се внесе в него разнообразие и визуално да се освежи, не е задължително.

Съществуват няколко начина за включване в интериора на интериорните врати с различни цветове, без да се нарушават препоръките на специалистите.

Класическата фурнирна конструкция хармонично се вписва в коридора, оформен в традиционен стил. Но актуална ли е тя за детската стая?

Някои собственици решават много лесно проблема: страната на вратата, която се намира в детската стая е оформена според желанието на детето.

Платното на вратата може да се оформи по няколко начина:

– да се боядиса в различни цветове;
– да се нарисува приказен герой;
– да се използват стикери;
– добре изглеждат интериорните врати с различни цветове, цветни ивици и т.н.

Много фирми изпълняват двете страни на вратите в различни цветове в зависимост от желанието на клиента. Например, врата на кухнята може да бъде с цветни ивици от страната на кухнята, а външната част да е с фурнир, както останалите врати и да не се различава от общия ред.

При обзавеждане на просторно помещение се правят експерименти – например може да се обединят в едно пространство гладки интериорни врати с ярки цветове, които ще изглеждат много интересно на бяла стена.

Украшение за стаите могат да станат вратите с различни цветове, постигнати по различни начини.

Например, половината на вътрешното платно да е синя, а другата – бяла.

Класическите бели интериорни врати могат да бъдат освежени с черни или златисти кантове.

Необичаен ефект могат да създадат и вмъкнатите цветни стъкла, контрастни на цвета на платното. Например бялото матово стъкло прекрасно се съчетава с покритие от дъб.

В съвременния ансамбъл фурнирните модели внасят ефектни нюанси, контрастиращи с гладките повърхности и общата среда. В традиционната композиция те се включват елегантно.

Вратите с дъбов фурнир се превръщат в престижен и хармоничен елемент на интериора. Красотата на благородната дървесина, запечата в естествените нюанси, изразителната текстура, намира своите ценители сред хората с най-различни вкусове.

Leave a Reply