Интериорни врати в бронз

Изработването на интериорни врати в бронз е модна тенденция в съвременния дизайн. Цветът на бронза се асоциира с античността и сложните релефи, за това до скоро такива нюанси можеха да се срещнат само в интериора на еднофамилни къщи и луксозни апартаменти, където големите площи на помещенията позволяват да се реализира дизайн в стил ретро.

Топлите бронзови нюанси изглеждат изящно и благородно и в обикновена форма, което позволява модерния цвят да се включи и в обикновения апартамент, стандартно оформен.

Интериорни врати в бронз сега може да се срещнат и в най-модерния интериор.

На тониране с бронзов цвят се подлагат врати от масивно дърво, с фурнир и от МДФ. Покритието може да се нанася равномерно по цялата повърхност или по-интензивно в края на повърхността, по-леко – по центъра.

При врати с резба или сложен релеф се акцентира върху декорите, като се използва цвета на античния бронз и неговите нюанси. Към тези изделия се подбират и подходящите аксесоари – дръжки, брави, панти, като цвета им трябва да съвпада с нюансите на основния цвят.

По желание на клиентите могат да бъдат изработени интериорни врати с бронзирани стъкла.

Бронзираните стъкла се получават още в стадия на тяхното производство като се добавя специален компонент в горещата маса. Това са безопасни стъкла и се използват както за вмъкване в повърхността на вратата, така и за изработка на стъклени интериорни врати.

При покриване на такова стъкло с амалгама се получава бронзово огледало, което включено във вратата предава оригинален вид.

За стъклените врати дръжките не трябва да са големи, не се акцентира върху тях.

При направа на аксесоари за врати не се използва бронз, а с тънък слой се покрива друг метал, който е много траен. Широко се използва за оцветяване на месинг, стомана, дърво със специален състав.

В същото време за скъпите ексклузивни модели се изработват оригинални дръжки от чист бронз. Необичайната дръжка от благородния метал често има сложна форма, изпъкнал сложен релеф, понякога се прави във вид на глава на животно или митологичен герой.

Ексклузивната врата трябва задължително да съответства на стила на интериора, само тогава тя ще предизвика желания ефект и няма да създава впечатление на случайно попаднал в помещението античен предмет.

За масовото производство аксесоарите за интериорните врати с цвят на бронз се изработват от обичайните материали (стомана, месинг), оцветени по един или друг начин.

Leave a Reply