Почистване с оцет

Почистването с оцет е доказан и ефективен начин да направите дома си чиста без употребата на токсични химикали.

Почистването с оцет е ефективен начин за постигане на кристална чистота, а ако искате такава да имате и у дома, вижте за слуги по изхвърляне на стари мебели.

Ето и 6 ситуации в които на помощ се явява оцетът:

Почистване с оцет: прозорци и огледала

Много производители на почистващи продукти започват да предлагат екологични възможности за почистващите препарати за стъкло, но може би един от най-„зелените“ средства е почистването с оцет. Използвайте просто решение – 2 супени лъжици оцет на литър вода и вестници, които се използват за почистване на очилата вместо хартиените кърпи. Ако оцет не ви харесва (ако имате много прозорци за почистване и се страхувате, че миризмата може да е твърде силна), лимоновият сок или содата е добра алтернатива на него.

Почистване с оцет: миризми

Оцетът е чудесен за премахване на неприятните миризми от дрехите ви, както и на потните петна . Поставянето на чаша оцет на тезгяха бързо ще освободи стаята от неприятна миризма.е

Почистване с оцет: химическо чистене

Почистването на дрехите с оцет е лесен и евтин начин да дезодорирате дрехите. Много хора вече знаят, че бял оцет в малка купа перфектно премахва миризми дим и плесенясали миризми, както и че можете просто да сложите купа с оцет на пода на кабинета или на рафт, ако вашето палто или яке, напоена с тези миризми. Но тук е това, което повечето хора не знаят – ако добавите бял оцет във водата в началото на прането, то ще се освежите и омекотяват дрехите в процеса на пране. Миризмата на оцет чудодейно изчезват преди края на прането, както и всички бельото ще има много свеж аромат. Не е нужно много оцет – половин чаша е достатъчно. Не забравяйте да добавите и обичайната почистваща течност!

Почистване с оцет: водопровод

Тоалетни детергенти, които премахват петна от ръжда на пазара днес, могат да бъдат много токсични. Вместо тези средства можете да използвате оцет, да го поставите на повърхността на тоалетната и да я оставите за около 15 минути. След това трябва да го измиете както обикновено. Същата смес, която сте използвали за почистване на прозорците и подходящи за освежаване на всички порцеланови и водопроводни инсталации във вашата баня. В допълнение, това е страхотно за унищожаване на бактерии. Научете от този адрес:

http://www.bulkom.com/regioni/plovdiv, за регионално почистване с фирма.

Почистване с оцет: подове

Почистването на пода става с разтвор от една чаша оцет на литър вода и ще направи повърхността по-блестяща.

Почистване с оцет: дървени панели

Можете да почистите дървесните панели със смес от 1/4 чаша зехтин, 1/2 чаша оцет и 2 чаши топла вода. Резултатът ще бъде просто възхитителен.

 

Leave a Reply