Какво да правим със старите мебели – изхвърляне, продаване или втори живот

Мебелите са неразделна характеристика от всяка стая в жилищата ни. Те са независими понякога, но и често са онази част от цялостния интериор, която по никакъв начин не може да бъде заменена, променена или нещо друго.

Това дали са в къща, кабинет, офис или друг обект не е толкова от значение, колкото факта, че към днешна дата производителите предлагат широка гама мебели с различно качество в различни стил и голям ценови диапазон. Всички иновации ни подтикват да сме в крак с модата и да обновяваме непрестанно арсенала на интериора с мебелите си.

С течение на времето интериорните предмети са излезли от модата, губят бившия си вид и се износват. Има няколко често срещани причини, поради които се замисляме, какво да правим със старите мебели.

Срок на експлоатация – това е най-честата причина, поради която сменяме обзавеждането. Повредени част, износена тапицерия, скърцащи панти и още куп неща, които могат да провокират идеята изхвърляне на старата мека мебел.

В края на краищата, всички мебели изживяват живота си. Едни се чупят, други са с драскотини и трети със следи от механични повреди. Представете си един стар стол, който се разпада на парчета пред очите ви. Това не само изглежда отвратително, но и травмиращо. Постоянното падане на вратата на кухненския комплект ще пречи на готвенето. Няма нито една мебел, която да е създадена да служи завинаги – рано или късно ще дойде време, когато трябва да помислите къде да поставите старите мебели.

Модни тенденции и нови технологии

Друга често срещана причина за желанието да купуваме нови мебели е остаряването на старите интериорни предмети. Всяка година, не само модата се променя в кухнята или спалнята, но подобрен ред налагат и все повечето удобства. Това дали новият шкаф има места за съхраняване на всякакви неща и така нататък. За всяко семейство закупуването на нови модерни и удобни мебели е значително и приятно събитие.

Необходимостта от рециклиране на стари мебели често се сблъсква с предприемачи, които наемат стая или се местят на друго място. В новия офис може да има стара мебел, в наследство от предишния собственик. Разбира се, в тази ситуация трябва да закупите нови мебели за дома, които са удобни само и с модерен дизайн. В този случай се появи същият въпрос – къде можете да поставите старите мебели?

Както можете да видите, можете да се сблъскате с различни ситуации, но проблемът остава същият. Основната трудност се крие във факта, че за да се хвърлят мебелите в контейнери за битови отпадъци, а дори и да оставят разглобени елементи в непосредствена близост до тях е строго забранено. Също така е невъзможно да се организират спонтанни сметища и да се транспортират всички видове отпадъци.

Старите мебели с течение на времето се разлагат и отделят вредни вещества, токсичната среда е вредна за здравето ни. Дървените мебели също са силно запалими, а случайното им запалване може да доведе до сериозни последствия.

Ако нямате нужда от повече интериорни елементи, но сте в добро състояние, можете да:

  • да ги транспортирате с фирма: http://evro5.com/izhvarlyane-na-mebeli-ot-administrativni;
  • поканете приятели или роднини;
  • рекламирате и опитайте да продадете втора ръка мебели;
  • дарете, чрез благотворителни организации.

Ако мебелите вече не са подходящи за използване, най-добрият вариант е да се свържете с фирмата за събиране на боклук, която ще изпрати използваните интериорни елементи на депото.

Такива фирми имат огромен плюс – те осигуряват не само транспорт за транспортиране на конструкции с размери, но също така и ги демонтират и ги зареждат в колата. Служителите на организации за изхвърляне и изхвърляне на отпадъци: http://obshtini.com/izvozvane-stari-mebeli  знаят къде да хвърлят старите мебели, без да нарушават закона и без да навредят на околната среда.

 

 

 

 

 

Leave a Reply