Избор на дамско палто – тънкости в занаята

Козината е незаменим спътник на дамския гардероб за момичетата и жените. Правилно избраният модел, стил и размери ще подчертаят женствеността и елегантността на притежателката им. За да купите палто може да ви се стори много просто. Въпреки това, има много нюанси за избор и точният стил за вас.

Определете размера дамско палто

На първо място, струва си да обърнете внимание на производители на връхно облекло. Като правило, размер може да се намери чрез разделяне на обиколката на гърдите по две, например, обемът на 88 см, разделена на две и се 44 размер.

Това определение е подходящо за летни дрехи и пуловери. При избора на козината е по-добре да измерват дрехите. Поставете любими пуловер с различна дебелина и измерете обема на гръдния кош, талията над всичко. Разделете резултата с 2. Така можете да изберете размера за връхна дреха, а не само за козина.

Размерът на талията е полезен при избора на стил, където тези данни играят ключова роля при избора на модел. В никакъв случай не можете да си купите връхно облекло за по-малък размер, осеен ако не е вашият размер: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/puma-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%8F%D0%BA%D0%B5-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%87%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE. Визуално такива дрехи няма да подчертаят достойнството на фигурата, а напротив, ще покажат недостатъците.

Обърнете внимание на дължината на палтото, особено този нюанс се отнася за момичета с малък ръст.

Няма нищо трудно при избора на размера на чуждите модели. Всеки магазин с такива стоки предоставя таблица с размерите на дамски палта. Познавайки параметрите си, ще намерите бързо номера, от който се нуждаете. В Европа маркировката започва с 32-калибър, а в САЩ – XS или 2, които отговарят на 40.

Комфортната козина не трябва да стиска гръдния кош и да образуват бръчки по гърба. Други полезни съвети за избора на дамско яке Мариса или палто може да научите и от самите продавач-консултанти в магазина.