Стъклени холни маси – универсално дизайнерско решение

Холни маси със стъклен плот – това е образец на съвременен дизайн и своеобразно доказателство за вкуса на собственика към изисканите мебели. Те са важен елемент на гостната стая в продължение на десетилетия. Моделите се усъвършенстват от обикновени до най-сложните конструкции, които се предлагат в търговската мрежа. Многото предложения правят покупката им затруднена, защото трябва да се наблюдават някои основни моменти, като материала, от който са направени, особеностите на плота, както и стила в който са изработени холните маси.

Първият момент, на който е необходимо да се обърне внимание е строителния материал за отделните елементи. Единствените материали, използвани в миналото са били дърво или метал. В нашето съвремие изборът се разширява много, далече от пределите на тези параметри. Съвременното производство позволява използването на стъкло, метал, дърво, фурнир и пластмаса в нейното голямо разнообразие.

Дървото е най-разпространения строителен материал, универсален за всяко време. Дървесината може да се използва за направата на много форми, стилове и размери. Металните изделия се явяват втори по популярност видове. Те са трайни и по-леки в сравнение с традиционните дървени холни маси. Металът позволява да се изработят тънки крака, облекчава опорната конструкция и могат да имат неочаквани форми.

Стъклото постепенно набира скорост при навлизане в масовото производство. Съвременните технологии го направиха универсален материал. Често стъклените холни маси имат метални съединения или опорни конструкции, а някои модели са на сто процента от стъкло. Мебелите от ратан са разкошни, внимателно изработени, които издържат нужното натоварване и изглеждат прекрасно в стаята, не само на вън или на терасата.

Плотът е тази част, с която човек се намира в непрекъснато съприкосновение. Тя е направена от различен материал, както и останалите елементи, но също може да бъде съвършено различен. Стъклените мебели имат невероятно приложение по простата причина, че имат разкошен вид и елегантност, и разширяват визуално пространството. Направени от метал, дърво или друг метал, стъклото поставено за плот, предава блясък на холните маси.

Дървената маса изглежда богато, естествено. Даже просто боядисана или състарена, дървесината предава безкрайно топло чувство на любимото пространство. Устойчивите към замърсяване и повреда метални изделия могат да се намерят в търговските обекти в различни по форма, стил и размери модели.