Спестете пари с мултифункционални принтери HP

Добрата организация в офис средата и добрата техника правят работния процес пълноценен и ползотворен. Затова от значение е всеки детайл и нека започнем с това защо е важно да инвестираме в мултифункционални принтери HP.

Как да спестете пари с мултифункционални принтери HP

Спасяването при покупка, като правило се базира във функционалността на всяко едно устройство. С многофункционално устройство LaserJet MFP M436n ще имате няколко техники в едно – принтер, копирна машина (ксерокс), скенер, а понякога и факс. Всичко това е заложено в едно мултифункционално устройство, което марката принтери HP представя на вашето внимание!

Избор и покупка на мултифункционални принтери HP?!

В избора на копирна машина или многофункционално устройство трябва да се подхожда много внимателно. Обикновено клиентите избират, според ценовия критерий, но това невинаги е разумно.

Често пъти хората забравят за експлоатационния живот и производителността на устройството, разходите за консумативи и обслужване. Тук обаче значение оказват, както първоначално направените разходи за инвестицията, така и бъдещите разходи за консумативи, така и ценното време.

Мултифункционални принтери HP и ключови параметри:

Малко хора се замислят, че копирните устройства изискват повече вложения в процеса на работа, отколкото разходи за закупуване на самите устройства. Ето защо, особено важно в избора на правилно устройство е вниманието да бъде насочено и към обработката на самите документи.

Изисквания за броя копия на месец – в случай, че редовно печатате много листа на устройството, повече от допустимия максимум, то това натоварване ще износи техниката и ще доведе до ремонт. Важно е да изберете устройство, според очакваното натоварване. Ето, защо сега може да спестете пари с лазерно многофункционално устройство LaserJet MFP M436dn. Те издържат на големи натоварвания и използват съвременни и лесно намиращи се консумативи.

Разходите за всеки печат – разделете размера на използваните консумативи (касети, тонери, фотоволтаични блокове, елементи за изображения, трансферни възли, укрепителни елементи, сервизни комплекти) по броя на копията, създавани на месец. Вземете под внимание и разходите за редовна поддръжка. Разделете цената на устройството с общия брой отпечатани листа, които ще бъдат направени след 4-5 години работа, добавете към тях всички тези цифри и добавете 10-15% за непредвидени разходи. Получавате реалната цена на един отпечатан лист. Ако имате нужда от помощ при изчисляване на цената на едно или друго устройство от типа мултифункционални принтери HP, специалистите от Office1 са насреща да помогнат.

За да спестете пари с мултифункционални принтери HP, под внимание се взема максимален размер на печата и видове носители, които се ползват, според нуждите и броя служители в офиса.

Имайте предвид, че всяка допълнителна функция, увеличава цената. От значение е и скоростта, с която става печатът. Ако скоростта на устройството не е удовлетворителна, това ще забави целия работен процес в офиса и от тук поръчки, заявки, обслужване на клиенти и пр.

По правило модерните мултифункционални принтери HP постигат висока скорост на работа. Ето защо е важно да се обърне внимание на времето за включване и производството, мрежова свързаност, наличието на автоматичен двустранен печат, доставката на хартия от и в тавата и пр.

Отдавайки значение на тези фактори ще знаете как да направите най-правилната инвестиция за минимални разходи!