Как да създадете комфорт в къщата

На какво незабавно обръщате внимание, докато посещавате приятели, познати или дори непознати за вас? Какво ви помага да съхраните в бъдеще впечатление за всяка къща, в която сте влезли? Точно така – атмосферата преобладава в нея.

Всяко жилище, и всъщност всяка стая, винаги предизвиква определени емоции и асоциации. Някои домове причиняват меланхолия, някои предизвикват желание да бъдат напуснати по-рано, докато други изглежда подтикват да се остава по-дълго, обграждайки с топлина, спокойствие и повишаване на настроението – това е домашен уют “в действие”.

Много е важно, вашият дом да е за вас най-щастливото и радостно място, където да се отпуснете, да получите сила и положителна енергия. Ето защо, не трябва да се доверявате на някого. За да създадете външния вид на вашия дом или друго лично пространство и за да имат комфорт, може да опитате с нещо различно. Изхвърлянето на стари мебели може да стане и с помощта на фирма.

Уютен дом

Как да създадете комфорт в къщата?

Тук има две основни точки:

Изберете стил, който най-много ви допада и се опитайте да не се отклонява от него. Направете своя дом „дворец“. Нещата, избрани на случаен принцип, които не се комбинират помежду си, ще доведат до дисонанс във вътрешността на вашия дом. Но дисонансът и комфортът – понятията са напълно несъвместими един с друг.

Бъдете креативни!

Просто трябва да седнете, да затворите очите си и да представите бъдещия си дом в детайли. Запитайте се, заобиколени от какви неща ще изпитате само най-положителните емоции … Представете си техния цвят, количество, форма, миризма – всичко, до най-малкия детайл. В този момент със сигурност ще си спомните всяко подходящо нещо, което случайно е било видяно в магазина, или ще дойде на ум оригиналната ръчно изработена идея.

Започнете с цвят

Започнете от основната точка: изберете правилните цветове за вашия интериор. Както знаете, всеки цвят регулира нашето подсъзнание към определени емоции и може дори да допринесе за възстановяването (и обратно). Например, от интериора в бледо зелени тонове и дишаща прохлада от „мента“, която е много хубаво в горещите летни дни; интериорът в слънчеви жълти тонове ще облекчи настроението в студена и дълга зима; Белият цвят, често се свързва с медицински и подобни институции и не винаги е подходящ за дома.

Опитайте някои от тези промени с помощта на хамал.bg.