За този неотложен ремонт – смяна на щрангове

Не е необходимо при мисълта за смяна на щрангове да изпадате в ужас. Този ремонт лесно ще се направи, ако го възложите на фирма за ВиК услуги. Страх трябва да предизвикват у вас старите метални щрангове, които ви причиняват толкова неприятности.

Старите метални тръби, монтирани преди повече от 40 години са корозирали и е необходимо да се заменят с нови. На пазара за строителни материали ще намерите много предложения на тръби от различни материали – пластмаса, полипропилен, медни, метални със специално покритие против корозия. Всеки има възможност да направи своя избор според финансовите средства, които може да задели за покупката им.

Самият ремонт за смяна на щрангове може да бъде направен от професионалисти в рамките на един работен ден. Работата е трудна и обемиста, но фирмата преценя какъв екип да изпрати за да се приключи работата възможно за най-кратък срок. Така водата ще бъде спряна за кратко време и причиненото от ремонта неудобство ще бъде само за ден.

В рамките на този ден работниците ще премахнат всички хоризонтални и вертикални тръби и ще поставят нови. Обикновено се поставят тръби от полипропилен, защото те отговарят на всички изисквания за тръбопроводите, а и цената им е изгодна. В края на работата по смяна на щранговете ще бъдат почистени всички строителни отпадъци и старите метални тръби. Отпадъците ще се извозят на определеното място.

Полипропиленовите тръби не корозират и това позволява да се ползват дълго време. Това са глдки тръби и във вътрешността не се задържат отпадъци при прминаване на отпадните води през канализационния щранг. Работи се лесно с тях, а външният им вид е привлекателен. Имат и малък недостатък – шума от движението на водата, но чрез добра шумоизолация това се отстранява. На всеки нов щранг се поставя спирателен кран.

Накратко ви посочихме основните моменти при смяната на щранговете. Считаме, че вие не се нуждаете от обяснение какво губите и какво печелите при един такъв ремонт. Сами направете избора на подходяща фирма и се справете с този ремонт, който не търпи така да се каже по-нататък. Направете тази смяна на щрангове, защото тя е само за вас и ще осигури спокойствие във всяко жилище от входа.