2 жени, майки, авторки, омайници, на които си струва да подражаваш

2 жени, майки, авторки, омайници, на които си струва да подражаваш

Колко умни са жените?! Защо е така важно да знаем чужд език има ли умни жени, които владеят чужди езици и се справят еднакво блестящо навсякъде?! Към тези въпроси INTERPOLEZNO.COM и ние, избрахме да се насочим. Идеята ни е да те убедим, че и ти може да си Изключителна жена, стига да го пожелаеш.

За да следваш своя идол обаче е добре да го откриеш и поне в минимална степен да бъде частица от теб.

Къде известните личности намират своето вдъхновение и как отстояват правата си в един меко казано „мъжки свят“?

Представяме ти:

Мона Чобан – българска писателка и автор на първите „чиклит“ романи. Нейно дело са книгите: „Сексът не е повод за запознанство“; „Никакви мъже повече“; книга с новели „Раз, два, три“; романът „Париж 18“ известен и като „Анитутопичен романс“. Те е лъчезарна, позитивна и знае, какво иска от живота, защото отдавна е открила истинското щастие. А за Мона, то не е в имане или материални ценности, това е момента, в който „една жена трябва да поиска да бъде щастлива“. Самата Мона Чобан, казва в интервю, че не е нужно да моделираме някого и да се опитваме да подражаваме, а най-страшното е да узнаеш, че си открил целта на живота си, това, което винаги си турсил, но вече е твърде късно да го имаш. Всъщност това е и заложено в една от книгите й „Париж 18“. И като споменаваме книгата, тук е мястото да кажем, че Мона Чорбан живее от години в Париж. На въпрос, на какво и от кого се учил, българката споделя, че най-силната връзка е между родители и деца, а тя се изгражда цял живот, докато се учим едни от други. Според нея още във всяка жена е скрита „кучката“, но не всяка дава свобода да се покаже. Феминистката, обаче е онази, която не би могла да живее в харем. От философията и книгите на Мона може много да почерпим и да се поучим, а не е ли това началото към по-добро за всяка от нас?!

Мюге Ипликчи – тя е около 40 годишна, писателка с турски произход, но макар млада има зад гърба си над 10 книги. Сред тях са сборници, разкази и романи. Печели първа награда в конкурс по литература и името Яшар Наби Найър. Взема и трета награда в конкурс за разкази „Халдун Танер“. В интервю Мюгле споделя, че в сват основно на мъжка литература не е лесно да си писател, но когато тя самата пише мисли като мъж. Днес Мюгле Ипликчи живее в Истамбул с мъжа и сина си. По образование е магистър с английска литература от Охайо. За творчеството и музата си турската писателка казва, че когато е далеч от родината си, губи муза. За нея местата, които си противоречат могат да са плод не само за писатели, а и творци във всеки вид изкуство. А, мегаполисът на Балканите е тъкмо такъв източник на енергия и вдъхновение за самата нея. Мюгел има самочувствието на уверена жена, защото е пътувала много, книгите й са преведени на няколко езика. Една от най-силните й книги, романи е: „Кафгад“. Като послание към всички жени по света тя казва: „Светът е на жените, стига да поискат да бъде техен“. С това завършваме настоящата тема и се надяваме една от тези писателки да е Вашата муза, идол, вдъхновение към по-добър живот.

Научете повече неща от света и lifestyile.