Перфектна формата на тялото с избора на блузи

Опитваш блуза, която изглежда красива на витрината на магазина, но сякаш долавяш, че изглежда ужасно по тялото ти. Звучи ли ти познато?

Е, това не означава, че нещо не е наред с тялото ти. Просто не се обличаш, според формата на силуета си. Но не се притеснявай! Подготвили сме за теб ценни съвети, как да избереш перфектната блуза по формата на тялото си!

Тяло с форма на ябълка – време е за дамски летни блузи

Носете дрехи, които привличат вниманието от средата и кръста. V-образно деколте ще издължи силуета. Моделите туники тип А-линия ще направят чудеса.

Избягвай блузи с много воали, надипляне или дантели в областта на талията. Обемистите и прилепващи материи, също забравете. Време е за много пластове и надипляне в областта на бюста. Туники и дамски летни блузи в този стил са идеалният вариант за теб.

И, за да стои подбора ти на дамска лятна блуза подобаващо, избягвай впитите дънки и правите панталони. Такива, правят крака ти едри и натежали. Панталон с изпъкнали задни джобове са правилният избор.

Вместо да носиш колан, около кръста, носи го точно под бюста. Това ще сведе до минимум талията.

Крушовидна форма на тяло

Сега маркирай раменете си, за да балансираш формата на фигурата. За това може да използваш шалове, фишута или цветни колиета.

Избери модели блузи с украса. Направи раменете си по-широки, чрез деколтето и ръкавите.

Избягвай съчетания на дамските блузи със стегнати панталони и къси поли. Вместо това, избери панталони и поли в прави линии.

Носи тъмни и плътни цветове за долната половина и по-светли, ярко оцветени дамски блузи за горната част от тялото.

Правоъгълна форма на тялото

Ако нямаш естествени извивки, можеш да използваш дрехи и аксесоари, за да ги създадеш. Носи колан в най-тясната част на талията, за да я подчертае. Избери по-свободни модели дамски блузи с къс ръкав или туники с вдигната талия. Моделите тип „прегърни ме“, също ще работят в твоя полза.

Носи блузи с дължина към средата на бедрата. Подобри раменете и линията на бюста с надиплени ръкави или деколтета. Избери аксесоари, които добавят обем към горната част.

Избери, дори бельо, което осигурява добра подкрепа за гърдите и прави талията по-дефинирана, а блузата по нежно прилягаща.

Форма на пясъчен часовник

Маркирай линиите на тялото си. За това е нужно да избереш дрехи, които привличат вниманието към талията.

Избягвай торбесто облекло. Не забравяй, че фокусирането върху тесния кръст е най-добрият начин да подчертаеш бедрата и бюста си.

Ако бюстът е голям, важно тук е и избора на правилния вид сутиен. Избягвай да използваш подплатени чаши или неструктурирани сутиени, които да развалят визията и на дамската блуза.

Избирай дамски блузи с къс ръкав или дълъг ръкав, но задължително с V-образно деколте. Такива ще подчертават гърдите ти.

Не забравяй, че каквото и да носиш, важно е дрехите да се фокусират, върху предимствата. Първоначално, погледа винаги пада на горната част от тялото, затова помни, че избора на дамски блузи може значително да ти помогне да коригираш силуета си.

По този начин ще се чувстваш по-уверена и ще изглеждаш по-привлекателна в очите на околните.