Как да подобрим развитието на мозъка у децата

При раждането на детето мозъкът съдържа 100 милиарда неврони. През първите няколко години мозъкът на детето преминава през невероятен период на развитие, като произвежда повече от един милион нервни връзки всяка секунда. Много фактори влияят, върху развитието на мозъка.

Eто и 10-те най-добри начина за подобряване на развитието на мозъка при децата.

  1. Не пушете по време на бременност

За да се дадете добро здраве на детето, преди да се роди, не трябва изобщо да пушите. Уверете, че не подлагате нероденото дете пасивно пушене.

  1. Кърмене

Кърмата е много важна за новородените. Тя допринася изграждането на имунитет на детето, а така също е добра за мозъка на детето!

  1. Музика

С въвеждане на музиката в живота на детето, в най-ранна детска възраст, може да подобрите развитието на мозъка му.

  1. Строго ограничаване на гледането на телевизия

Без значение колко сте заети, не използвайте телевизора, за да забавлявате детето си.

  1. Прочетете книгите на детето си

Като родител трябва да сте сигурни, че детето ви започва да чете книги в ранна възраст. За да направите това, трябва да четете на децата си всеки ден, от ранна детска възраст.

  1. Упражнение

Редовните упражнения са прост, но важен метод за осигуряване на по-добро когнитивно развитие на детето в ранна възраст.

  1. Хранете бебето си здравословно

Навикът да се яде здравословна храна, трябва да закърми от ранно детство. Нарастващите органи се нуждаят от добро хранене не само за физическо развитие. Това е важно за умственото развитие.

  1. Кажете „не“ на кофеина.

Кофеинът се среща в енергийни напитки, безалкохолни напитки и дъвки, продавани на деца и юноши. Твърде много кофеин може да направи по-трудно развитието на детето.

  1. Купете образователни играчки

На пазара има безброй играчки. За да се осигури добро развитие на мозъка при децата, важно е да са избирателни и да купувате играчки, които ще накарат детето ви да мисли.

  1. Прекарайте време с детето си

Добре е детето ви да бъде отглеждано от детегледачка, докато вие сте на работа. Но не на последно място, трябва да прекарвате ценно време с него и вие в свободното си време. По този начин ще му осигурите правилно развитие на мозъка.