Как надстроите старите кухненски мебели

Служили вярно и безаварийно, доста приличен период, всяка мебел започва да се износва. Имате два изхода – или мислите за Изхвърляне и извозване на покъщнина в София 0893 29 33 33 или поправяте.

Следи от напукване, избледняване или просто сте се отегчили, време е да вземете мерки. В такива случаи може да помогне ремонт или малка актуализация на мебелите.

Отвличане на вниманието

Ако типът мебели не може да бъде приведен в правилна форма, тогава може просто да отвлечете вниманието от него. Това може да стане с помощта на ярки аксесоари, които ще привлекат вниманието на гостите: вази за цветя, които покриват рафтовете, цветни чинии по шкафовете, буркани с цветни бонбони или топки.

Оцветяване

Ако фасадата на шкафа е избледняла, но не е загубила здравината си, тя може да бъде боядисана в ярък цвят. Такъв ще бъде в хармония с други детайли в кухнята. Може също така да боядисате цялата кухня в три цвята, където основните ще са бели и черни, а третият ще създаде необходимите акценти върху мебелите. Стъклените шкафове са истинско богатство за актуализиране на мебелите. Те, както и преди, ще останат леки, докато задните стени бъдат украсени по ваше желание: с боя, паста или драперия.

Ако дървените мебели се търкат, това не е причина да ги изхвърлите или да пренесете в работилницата за боядисване. Може независимо да утежните ефекта от изтъркване и лакиране на повърхността. В крайна сметка винтиджът винаги е на мода. Като елемент на декора и обновяването може да използвате формоването, което лесно се прикрепя към фасадата с лепило.

Премахваме старите части

Фасадата примигва или просто трябва да бъде сменена? Това визуално ще увеличи пространството в кухнята. Такъв шкаф вътре може да бъде боядисан в тъмен цвят, което ще придаде стил и дълбочина.

В кухненските мебели плотовете най-често се износват. Всички плотове могат да бъдат заменени с нови, като по този начин се подобри облика на старата кухня. Голяма роля в дизайна на кухнята играят химикалки, които често се променят от модата. Старите дръжки могат да бъдат заменени с нови метални такива под формата на тръби, а външният вид на кухнята ще стане по-приветлив.

Тези актуализации могат да удължат живота на мебелите, но старите необработени кухненски материали да започнат да се рушат или да се напукват с течение на времето. Нищо не може да замени новата кухня. Тогава е време за актуализиране на плотове и шкафове. Можете да поръчате изхвърляне на стари мебели от тук.