Кухня Кънтри стил

Кантри стил се нарича селският стил. Днес тази концепция се отнася до традиционното американско ранчо, руска хижа или швейцарска хижа. Кантри стилът е обобщен образ на селска къща, без да се уточнява нейната „националност“.

Макар да поддържа духа на домашното и простотата, този стил за дълго време запазва основните предимства. Последните, разбира се са: липсата на измислени детайли, спокойствие и естественост.

Ако и вие целите такова оптимизиране на своите пространства, разгледайте на https://maystori.com.

В дизайна на кухни в селски стил доминиращи са естествени нюанси или имитиращи материали. Дървесината е основен материал не само за производството на мебели, но и за декорацията на отделни елементи от интериора. Керамика, изделия от ковани метали, кошници с лозя, декоративни тикви, плетки от лук и билки. Всичко това е типа на селската къща на баба.

Хубаво е да се опитайте да повторите най-любимите елементи в интериора на кухнята. В допълнение към дървените мебели, леките завеси, тук ще са подходящи с ленено покривало за маса. Малките елементи могат да бъдат декорирани в подобен стил: чинии, боядисани плочки, кухненски кърпи и др. В допълнение към естетическите предимства, стилът на кънтри е добър и за екологичността: минималната употреба на синтетични материали. Те допринасят за създаването на специална, лека атмосфера.

Ако предпочитате такъв интериор в кухнята си, помислете за няколко точки. Първо, няма нужда излишно да заливате кухненското пространство с декоративни детайли. Не всяка кухня може да се похвали с голяма площ. Ето, защо често няколко декоративни елемента в дизайна са достатъчни. На второ място, в такава кухня е необходимо да се осигурят шкафове за инсталиране на домакински уреди. Модерните домакински уреди в такъв интериор ще изглеждат някак неподходящо.

Кухнята в кънтри стил е с естествена простота и изящество. Такава кухня е идеално място да се отпуснете от ежедневния прилив, да изпиете чаша чай и да се насладите на комфорта на собствения си дом.

На пазарът днес се предлага широка гама от мебели, които могат да се превърнат в достоен вариант за декориране на всеки стил.