Стъклените мебели са световна тенденция

Високотехнологичният стил набира все по-голяма скорост всяка година. Минимализмът, точността и прозрачността са основните характеристики на този стил.

Основните материали в производството на високотехнологични мебели са метал и стъкло. Такива мебели се срещат все повече в офиси и модерни апартаменти. Маси, столове, шкафове, шкафове и много други са изработени от стъкло.

Цени при поръчка на сметовоз и хамали за извозване стари мебели в София

Маси

Масите са много популярни сред мебелите от стъкло. Масички за кухня, за компютър или лаптоп, офис, малки нощни големи трапезарии. Те са много търсени не само поради гъвкавостта и красота, но и заради тяхната сила. Понякога не отстъпват на дървените маси. Такива са изработени от трайно закалено стъкло. Стъклените маси могат да бъдат не само прозрачни. Те са изработени от матирано, цветно и тонирано стъкло.

Столове

Стилно допълнение към кухненската маса са стилните стъклени столове. Струва си да се помни обаче, че те са проектирани за тегло от 85 до 105 кг. Стъклените столове са устойчиви на влага, което е важно в кухнята.

Шкафове, рафтове

Шкафове могат да бъдат направени изцяло от стъкло или частично. В първия случай стъклените рафтове и стените са прикрепени с помощта на метални и пластмасови части, във втория – само вратичките на шкафа са стъклени. Такива шкафове, често се инсталират в банята или в спалнята. Също така само рафтовете на шкафа могат да бъдат стъклени; често такива шкафове се използват като декор, като върху тях се поставят фигурки, вази или книги. Кухненските шкафове могат да имат и стъклени врати, като например съвременните модели кухненски комплекти.

Врати

В допълнение към стъклените мебели се правят врати, които често могат да се видят в офиси. Такива врати са изработени от закалено стъкло, което, ако се счупи, пада на малки, не остри парчета. Стъклените врати могат да бъдат два вида: махало и люлка. Вратата с махало се отварят в двете посоки. Те се монтират на многолюдни места, като например в супермаркетите. Шарнирните врати, често се инсталират като вътрешни врати. Така се отварят само в една посока.

Барови конструкции

Ако трябва да поставите бар брояч в малка кухня, тогава конструкция, изработена от стъкло, е най-добрата. Тя няма да намали визуално стаята и лесно ще се впише във всеки интериор.

Камбани и ъглови стойки

Телевизионните шкафове, изработени от стъкло, са издръжливи и могат да носят дори голяма плазма. Такива бордюри най-често се състоят от желязна рамка със стъклени рафтове.