Как да съхраните неща, които вече не се носят

Знаете ли как да съхраните неща, които вече не се носят

Ако имате стари дрехи и неща, с които не знаете как да процедирате, тук ще намерите отговорите.

Екипът на чистачи.com ни предоставите тези полезни съвети.

Как се справиха с петната, сега няколко думи за съхранението и експлоатацията на дрехите и как да запазите нещата и обувките

► Ако усетите, че новите кожени ръкавици са стегнати, след това ги увийте във влажна кърпа и изсушете, като ги поставите на ръцете си. И така, че грешната страна на кожените ръкавици да не ви изцапа ръцете, трябва да го избършете с талк на прах.

► За да не побелее бялата козина (например малка чанта или тип портфейл, изработена от козина), тя трябва да се съхранява в калъф или в синя торба.

Преди да закачите вълнен предмет в гардероба след носене, не забравяйте да го проветрите и почистите от прах. Сушенето на вълнени дрехи се препоръчва далеч от отоплителните уреди.

► Навикът на много хора да окачват дрехи на облегалката на стола може да „допринесе“ за това, че нещата ви ще загубят формата си. Необходимо е веднага след като сте свалили палтото или роклята, закачете ги на раменете си, което ще бъде пропорционално на вашите неща. И така, че роклята с голямо деколте да не пада от раменете, те са покрити с плат.

► Изсушеният лак за обувки може да се омекоти, като добавите малко мляко към него, такъв крем ще се абсорбира по-добре и ще направи обувките да блестят.

► Слънчогледовото масло или мазният крем, които могат да се използват за смазване на ключалката за обувки, ще удължат срока му на годност. А обувките, избърсани с оцет отвътре, няма да причинят усещане за парене.

► И сега рецептата за това как да направите обувките водоустойчиви. За да направите това, ще ви трябва около килограм сапун и 400 грама смола, всичко това се нагрява на огън, масата се охлажда леко и се нанася с четка върху обувките. След това, за да придадат блясък, обувките се нанасят с четка и се търкат с восък и терпентин с добавяне на сажди за сила.

► Гумените изделия се съхраняват на хладно и добре проветриво място. За еластичност те могат да се държат известно време (не повече от половин час) в слаб разтвор на амоняк.

По-нататък, няколко съвета как да удължите срока на годност на нещата с къртене и плетене.

► Ако използвате игла на спринцовка, когато фиксирате кожени неща, фиксирайте обикновена игла с конец в отвора на спринцовката. Така ще се върнете на правилното място, като направите обратен ход.

► Ръкавици за малки деца могат да бъдат направени от „ушите“ на стара шапка с уши: просто трябва да отрежете тези уши и да шиете пръст върху тях.

► За да запазите металните копчета по-дълго и по-силно, преди да ги шиете, трябва да увиете краищата със същата нишка и в един слой.

► Понякога не е лесно да поставите вълнена нишка в окото на игла, за да се улесни това, се препоръчва да прокарате конец, върху сапун.

По отношение стария гардероб на нещата – вижте за изхвърляне на покъщнина от апартамент и етаж.

Знаете ли как да запазите неща, които вече не могат да се носят?

Всичко е много просто. Просто трябва да им придадете нов облик.

Например, едно старо плетено нещо ще се разтвори по-лесно, ако го потопите в сапунен разтвор за един ден с добавяне на амоняк, терпентин и винен алкохол. След това изплакнете в топла вода с оцет и подсушете. И, за да изправите използваната прежда, те се навиват на облегалката на столовете, поставени един срещу друг, превързват се на няколко места и се измиват в сапунена вода, изплакват се и се извиват в хавлиена кърпа. Изсушете преждата, като я завържете с въже и окачите товара, променяйки посоката на окачването от време на време.