Почистване на шкафа

Всеки ден преди да излезем от къщата, отваряме килера и изваждаме от него необходимите детайли за гардероба. Вечер, след като се върнахме уморени вкъщи, сваляме дрехите си от улицата, преобличайки ги и мятайки по закачалките, докато нахлузваме домашните дрехи. И какво се случва след това? По-често трябва да се мият определени детайли на гардероба, които се носят само веднъж. Това са тениски, ризи, блузи. Костюмите, панталоните и полите трябва да бъдат почистени с мокра четка за дрехи и окачени на закачалката. Чорапи и чорапогащи се изпират. За да не се превърне домът ви нуждаещо се от почистване на жилище тип клошарско, след тежък работен ден може да си помогнете и с някои полезни съвети:

Може би всички ще се съгласят с твърдението, че да се нареди ред гардероба е изтощително. Понякога искате да хвърлите дрехите си на пода и да забравите за това. Случва се на някои хора. Едва на следващата сутрин те откриват купчина дрехи, хвърлени от предната вечер и неистово започват да търсят в нея нещо друго, което могат да облекат в момента. От този момент започва неуспешният ден.

Може би всички са съгласни с твърдението, че въвеждането на ред в гардероба е изтощително.

Има много нюанси и правила, които ви позволяват да поддържате гардероба в относителен ред. Обърнете внимание, че гардеробът трябва да бъде в относителен ред. Защото ние не сме роботи, а хора и „абсолютният“ ред предизвиква скука и потиска. Но сред това множество правила и съвети има едно основно, което гласи, че всяко нещо, отведено някъде, трябва да се връща стриктно на мястото си. Спазването само на това правило ще гарантира успех.

По-нататък усложняваме задачата. Все още има мръсни неща, пране, сушене, гладене. Както и придобиването на нови неща. Всичко е много просто. Животът ви ще стане много по-лесен, ако развиете определени правилни умения. Така например, бяло бельо може да изпирате при всякаква температура. Цветните неща трябва да се мият при ниски температури. Не пестете много от спално бельо, за което ще трябва да отделите много време и нерви. Правете миенето между другото. Например два до три пъти седмично, след работа. За да се намали времето за гладене, проснете измитите вещи внимателно и без гънки. Може би след такова изсушаване някои неща изобщо не трябва да се гладят.

Източник: www.bratstvoto.com.