Какъв си според чистотата и реда в дома

Нечие семейство и нечии закони, не са за нас и не е наша работа да оценяваме реда в къщата. От друга страна, всякакви малки неща могат да разкажат много за личността на собствениците, раздавайки техния психологически портрет, проблеми, вътрешни преживявания. Готови ли, сте да бъдете Шерлок Холмс и да стигнете до дъното на въпроса? Какво казва за нас бъркотията в дома? Предлагаме ви да научите сега с Али Барут.

1. Скрита каша с външна точност

Този синдром е познат на всеки тийнейджър от първа ръка. Външно стаята изглежда перфектно, но ако отворите вратата на чекмедже или шкаф, ще останете „изненадани“. От там се изсипват на главата ви чорапи, гащи и пуловери. Понякога всичко е чисто, но зад дивана има бъркотия, или под леглото, или някъде зад стола. Един вид „скрит хаос“, който не хваща окото, докато не се наложи да вземете нещо. Този тип каша е типичен за инфантилните хора, които зависят от мнението на другите. Те често страдат от перфекционизъм. Те искат да изглеждат по-добре, отколкото са, но не стигат до високата лента и се „губят по трасето“.

2. Мръсни прозорци, прашни первази

Ако ваш познат не мие прозорците в апартамента си повече от година, ако се грижи за цветята зле, безразличен е към сантиметровия слой прах на перваза на прозореца – най-вероятно имате интроверт с фина психическа организация, мечтател, който предпочита да живее в илюзии. Не е обвързан със социалния статус. Не прави дългосрочни планове за живота. Той се предпазва от агресията на външния свят, навлизайки дълбоко в себе си. Понякога това е показател за депресия, загуба на радост, смисъл на живота. Такива хора, често задават философски въпроси, мислят за вечното. Но няма нужда да се паникьосвате, ако живеете в индустриален град, където мръсотията и прахът са естественият ред на нещата.

3. Смело за легло

Легло, обсипано с куп неща. Това е знак за неуреден личен живот, липса на романтика, самота. Такива хора отдавна не са в отношения. Затова те възприемат спалнята не като място за любовни удоволствия, а като пълноценно работно пространство, където могат да се хранят, спят, да работят, да се разкрасяват, да опъват кръста. Ако познавате такъв човек, тогава е добре да знаете, че интимният му живот е в криза. Или той е във временна кавга с партньор, опитвайки се по всякакъв начин да отвлече вниманието от проблемите.

4. Необходимост от ремонт

Усещането, че къщата е на път да се разпадне, не ви оставя. Тръбите текат. Рафтовете не се затварят. Тапетът се е отлепил. Наблизо е огледало, което две години не може да бъде окачено на стената. Изглежда, че дори и с минимум финанси, може да отворите кутиите, да смените или залепите тапета, да ремонтирате миксера, но приятелите ви живеят по този начин от половин век. Има две причини за пълната апатия. Слабата сила на волята. Това е типично за хората, които са свикнали да живеят в ролята на „жертва“. Или се отказаха от ремонт, заради потисната агресия. На адреса: www.али.com, може да откриете много полезна информация, относно предлаганите услуги!

Може би връзката в семейството не върви добре. В резултат се натрупа много негодувание, недоволство – хората отказват да се грижат един за друг по толкова хитър начин: „Няма да направя нищо, живея в калта!“.