Съвети за поддържане на градината чиста

За да сте сигурни, че градината ви продължава да е здрава, нейната чистота трябва да се поддържа редовно. Ето няколко идеи как да поддържате градината си чиста и здрава.

Всичко може да стартирате с почистване на двор с Братан Хамалски.

Вредители и плевели

В третираните градини ще има голям брой плевели, които ще възпрепятстват растежа на вашите растения. Те ще усвоят всички хранителни вещества, необходими за растежа им. По същия начин вредителите могат да унищожат растителността и дори да са причина за болести, свързани с растенията и разпространението на микроби. Винаги може да използвате добри инсектициди или пестициди, но ако искате повече естествени лекарства, има методи като напръскване на бял оцет (не голямо количество, тъй като твърде много оцет е вредно). Всички тези методи се препоръчват от специалисти по градинарство от hamalski.com и все пак ще позволят на добри насекоми като пчели да влязат във вашата градина.

Пазете земята чиста

Един от най-лесните начини да промените облика на градината си от невзрачен на чист е да запазите земята чиста от паднали клонки или листа. Особено във ветровити дни може да срещнете ситуации като тези. Винаги пазете някои инструменти като гребла или лопати, които лесно може да използвате, за да премахнете паднали, сухи листа и клонки, така че да не се натрупват на купища и да превърнат градината ви в гора. Изхвърлете тези предмети в отделна купчина за боклук / компост, където всъщност може да ги рециклирате и да ги поставите в добра кауза обратно във вашата градина. Почиствайте градинската земя поне веднъж на ден, така че тя ще изглежда чисто нова и свежа всеки ден.

Почва

Ерозията на почвата може да обърка целия пейзаж и оформление на вашата градина. Ако искате да поддържате ландшафтен дизайн на вашата градина здрав, трябва да избягвате ерозия на почвата в градината. Почвата може да се ерозира поради силни ветрове или валежи. Може да избегнете тези ситуации, като отглеждате растения, които ще възпрепятстват преместването на почвата от вода или вятър. Ако искате повече професионална помощ по този въпрос, можете да поговорите с дизайнер на градински пейзаж или да потърсите доставчици на синтетична трева, който определено ще ви помогне как да използвате култури за почва. Може също така да изградите повдигнати растителни лехи или да използвате скали като устойчивост на рохкава почва.

Декорации

Ако използвате градински декор, не ги оставяйте при почистване. Статуите или градинските гноми са идеалните места за растежа на мъх и през горещите сезони лесно събират прах. Уверете се, че ги почиствате от време на време. Ако се използват градински светлини, проверявайте от време на време дали работят или не, и ако не ги смените съответно. Градинските водоеми и фонтани трябва също да бъдат почистени и напълнени с бистра вода, тъй като пренебрегването на водата и оставянето й в застой може да доведе до разпространение на болести и микроби, които са вредни за вашето здраве.

Неправилното третиране на градината не само ще се отрази на външния вид на вашия имот, но и ще се отрази на здравето на вашите култури и вас. Опитайте се да следвате горепосочените стъпки поне веднъж седмично и редовно проверявайте нуждите на вашата градина.