ТОП 5 съвета за грижа по тревата

Има много начини да се погрижите за двора и един от тях е с помощта на bulkom.com.

Ако сте решили сами да се справяте с нещата, то за почистване на двор с боклуци и храсти се доверете на професионалисти.

Отрежете тревата, оставете изрезките, за да подхраните тревата. Или още по-добре, използвайте актуална мулчираща косачка, за да смилате тревата до използваеми пропорции за вашите тревни площи.

Използвайте смлян тор в леки и редовни количества, тъй като само оставянето на изрезките не осигурява достатъчно от основните и микро-хранителни вещества, за да поддържате тревата във върхово състояние.

Ако използвате редовно тор, имайте предвид, че винаги има органични опции, но също така потърсете начини за намаляване на общата сума. Помислете за това, което поставяте на тревата, като директно във вашата питейна вода и ще използвате много по-малко химикали.

Помислете за смесване на нискорастящи цъфтящи растения като червена и бяла детелина (която опрашителите обичат) с вашето тревно семе, тъй като детелината е азотен фиксатор.

Помислете дали някои части от вашата морава могат да бъдат превърнати в ливади.

Ако засаждате нова тревна трева, работете с компост около 2 до 3 инча в почвата. Ако е възможно, използвайте компост на основата на тор. Торът е естествен тор, който добавя хранителни вещества в почвата. Тъй като тревните плодове са гладни за азот, който насърчава растежа на зелените, оборският тор, богат на азот, е най-добрият избор за тях. Или облечете съществуващата морава с ¼ инчов богат на оборски тор компост.

През пролетта премахнете изградената сола или мъртва трева с гребло, за да помогнете на влагата и кислорода да стигнат до корените на тревата.

Ако почвата е твърда и уплътнена, проветрете (пробийте дупки в) моравата, за да разхлабите почвата и да позволите на кислород, вода и хранителни вещества да преминат. Може да използвате обувки за аериране, вила или инструмент за аерация, които се предлагат в магазините.

Подгответе цветни лехи. За почистване на двор с боклуци и храсти се доверете на професионалисти от bulkom.com.