Домашни навици от миналото

Бабите ни често казват, че по тяхно времето животът е бил по-добър. Въпреки недостига на продукти и липсата на модерни технологии, те успявали да решат всички битови проблеми. Вероятно сте забелязали, че някои от житейските хакове на нашите предци се завръщат и стават популярни.

Повечето навици от миналото са възникнали поради икономиката. Сега те са се превърнали в модни тенденции или екологични проекти. Събрахме за вас 7 ежедневни навици от миналото, които станаха уместни.

Модерни струнни чанти

Може би най-известното нещо от миналото са чантите връв. Често ги виждаме на екрани в любимите ни стари филми, в стари снимки или в детските спомени. Но наскоро тази неописуема чанта внезапно придоби популярност.

Много страни започнаха активно да се занимават с проблема с пластмасовото замърсяване на планетата. Еко чантите са най-добрата алтернатива на обикновените чанти. Те са за многократна употреба и са направени от екологично чисти материали. И някои дизайнери са пуснали маркови такива чанти. Цената на отделните копия надвишава 1 хиляда долара.

Домашни лекарства за дома

Преди време е било почти невъзможно да се снабдяват с битови химикали. Трябвало да използват импровизирани средства: за измиване на съдове със сода и отстраняване на петна с лимонена киселина. След като химическите препарати за почистване станали достъпни, алтернативни методи се оттеглиха на заден план.

Днес домакините все повече изоставят витрините и прибягват до доказани методи на баба. Те са много по-безопасни за здравето и се справят с проблемите не по-лошо.

Шиене по поръчка

Недостиг на дрехи е имало в миналия век. Или не е имало достатъчно пари за добър и качествен продукт. Но с тъканите всичко е много по-просто. Хората шиели рокли и костюми в ателиета или сами.

Сега магазини за дрехи и пазари са претъпкани със стоки от Китай и Турция. Но отново отиваме при шивачката. Причините са различни: не харесвате материала или стила на готовите дрехи. Може той не се вписва във фигурата или сте измислили нещо свое. Индивидуалността може да се проследи, дори и в създаването на собствена имидж. Така е и с дрехите, така е и с мебелите. Ако и вие сте решили да направите поръчково обзавеждане на дома с нови мебели, то вижте, какво да направите със старите. Потърсете извозване на отпадъци Пловдив и Пазарджик.