Борба с дървеници в апартамента

Патите от дървеници в апартамента?

Мнозина може би са чували за дървеници. Някои дори се сблъскват отблизо с проблема – борба с тези досадни насекоми. В наши дни, въпреки факта, че къщите ни са натъпкани с електроника, често сме подложени на нахлуването на всякакви насекоми.

Наред с това, те са толкова упорити, че просто няма граница за изненада. Колкото повече ги тровите, толкова повече се появяват. По същия начин, без видима причина са се появили и както това е станало, така и могат да изчезнат неусетно.

Процесът не изисква дълго време. Достатъчно е да потърсите екипа на ПРЕВЕНТА.БГ, които ни предоставиха подробно информацията.

Ако вече не може да живеете спокойни у дома. Ако не можете да се отпуснете, трябва да се борите с дървениците. Самите насекоми имат много развито обоняние, което им позволява да намерят жертвата си на голямо разстояние.

Как се появиха дървеници в апартамента

Дървеницата живее в леглото във вашия апартамент или къща. Тези малки буболечки могат да се появят по различни начини. Животът на дървеницата не трае много – около година. За месец време, дървеницата става възрастен, който може да снесе огромно потомство.

Обикновено дървениците се настаняват в спални, където хората почиват. Поради стечение на обстоятелствата, ситуация може да започне, дори от съседите. Много вероятно е те да са заразени с дървеници и да има гнезда в апартамент или къща или общите пространства.

Ако по тялото на човек има признаци на ухапвания от дървеници, значи имате проблем.

Добре е да знаете, че ухапванията и самите дървеници, обикновено вървят по „пътеки“. Прегледайте леглото за петна, върху матрак или чаршаф. Ако се установи наличието на паразити, обадете се на специалисти от службата за борба с вредителите. Тук от полза ще са ви връзки с www.preventa.bg. С тяхна помощ ще може да унищожите професионално дървениците.

Наред с това е важно да знаете, че не всички домакинства са постоянно атакувани, а само тези с кръвоносни съдове, разположени близо до кожата. Дървениците долавят добре миризмата на кръвта. По селата, те живеят и в навесите за животни, защото за тях няма разлика, чия кръв да пият.

Контрол над дървениците

В борбата с дървениците се използват няколко метода: физически, механичен и химичен. За съжаление всички химикали са вредни не само за хората, но и за животните. Под влияние на високи или ниски температури, дървеницата умира, а така и ларвите ще загинат. Този метод се нарича физически. Механичният метод е най-слабият от всички.

Не е достатъчно да се унищожи гнездото, необходимо е и да се унищожат индивидите, това невинаги е възможно с този метод. Използването на народни средства, също невинаги е възможно, за да получите сто процентов резултат. Така се оказва, че химическият метод е най-ефективният за използване, срещу дървеници в апартамента. В арсенала му има аерозоли, прахове, всякакви разтвори. Добре е също да знаете, че дървениците не харесват слънчевите лъчи.

Сушенето на спалното бельо и мебелировката са начин за справяне с проблема. Спално бельо може да се глади и с гореща ютия. Опитайте и почистване на килимите в снега. Дървеницата не харесва, както много топло, така и много студено.

Дървениците са само един от видовете, които съществуват на земята. Нашата планета е обитавана от повече от четиридесет вида от тях. Нека разгледаме някои по-подробно:

Ясно е, че дървениците живеят в помещенията, но има и водни, горски или градински. Размерите на тези индивиди са различни. Местообитанието им е на дъното на резервоара и върху растения, разположени над водата. Храната им се състои от ларви на други насекоми. Те изглеждат различно в зависимост от подвида. Малки са и на пръв поглед безобидни. Хапят много болезнено. През нощта могат да тръгнат на пътешествие, за да намерят нов „резервоар“. Водните видове са с много впечатляващи размери, дори могат да атакуват риба. Гигантските дървеници, живеят главно в тропиците и въпреки, че се считат за хищници, никога не нападат хората. Изключението е самозащита.

Буболечките, които живеят в градини, са черни със зелени ивици. Ако случайно ги докоснете, излъчват много неприятна миризма. Този цвят ги запазва в зелено. Насекомите, които предпочитат горски плодове, са зелени буболечки. Те имат не само слабост към малините, но и към зърнените култури. След себе си оставят много неприятна миризма, която разваля вкуса.

Занимавайки се с отглеждането на зеленина, може да разпознаете и друг вид дървеницата. Храни се главно със семена. Любителите на червените форми от градинските растения се хранят главно със сока им. Чрез залепване върху стъблото, изсмукват сока и растението изсъхва бавно, понякога дребните насекоми го изяждат. Проблемът с тях е специализиран главно към зърнените храни. В търсене на храна, тази дървеница може да измине разстояние от петдесет километра. В големи количества тези насекоми причиняват много значителни щети на селското стопанство. Срещу тях трябва да се води непримирима борба, в противен случай се, рискува не само цялата реколта, но по-голямата част от съседните. За да унищожите градинските дървеници, съществуват много средства. От всички инструменти трябва само да изберете, какво точно подхожда.

Дървеници в леглото как да се борим

Всеки вид дървеници има свой метод на борба. От спецификата й разбират екипите за борба с вредители. Това са Превента ДДДД ЕООД, които дезинфекцират професионално!