Електропастири хит в селското стопанство

Ако се занимавате със селскостопанска дейност, то със сигурност трябва да научите повече за съвременните електропастири. Това са нов вид устройства, с чиято помощ животновъдите могат да държат добитъка си в определен периметър, без да се притесняват, че животни от стадото ще избягат. Модерната техника е базирана на енергизатор, ограда и изолация, с чиято помощ овцете, козите или кравите ще пасат на открито и няма да се отделят от дадения терен.

Какво е специалното на електропастирите?

Днес можете да купите електропастир в комплект с всички нужни части, ограден материал, батерии и аксесоари, с чиято помощ ще управлявате добитъка си, без да имате пряк контакт с него. Общо взето става въпрос за поставяне на огради, през които минава електричество, а когато животното се докосне до загражденията получава лек електрошок. По този начин животните ще се научат, че трябва да пасат в даден участък, но това не нарушава свободата им.

Електропастирите от https://elektropastiri.bg, са практични и законни. За тях не се изисква разрешения за използване. Достатъчно е да закачите една табела, в която да предупредите хората, че по поставените огради тече електричество. Имайте предвид, че токът не е силен и не може да причини проблеми на човешките същества и животните при съприкосновение.

На кого помагат съвременните електропастири?

Ако до този момент сте влагали много енергия, за да пазите животните в стадото, то вече можете да поемете глътка въздух. Електропастирът ще свърши вашата работа и няма да позволи бягство на животни. Това е и причината този тип устройства и оградни материали да се използват и в по-голямата индустрия в сектор животновъдство. Разбира се, технологията е достъпна и за по-малките потребители, при които стадата не се състоят от голям добитък.

Вие като потребител имате възможност да поръчате електропастир в комплект с енергизатор, ограда, изолатор и допълнителни аксесоари, а можете и да си поръчате комплект. Всичко зависи от желанията Ви за дължина на ограждението, вида на изолацията и марката на устройството. Надяваме се, че статията Ви е била интересна и Ви желаем всичко най-добро!