Изгубен ключ на кола, обади се на пътна помощ!

Собственикът е загубил ключовете на колата си – ситуацията е неприятна и какво да правя в този случай? Как да си възвърна достъпа до колата? Не можете да влезете в салона, да не стартирате двигателя и трябваше да напуснете, както обикновено, преди десет минути. Пътна помощ за всяка ситуация, само се свържете с нас!

На първо място, разбира се, трябва да се опитате да намерите ключа, ако времето и обстоятелствата позволяват. Ако е възможно, върнете се у дома за резервна.

Тогава ние действаме според ситуацията, ако:

Ключа е изгубен

Можете спокойно да отидете където сте тръгнали стига колата да е на безопастно място и след това, в свободното си време, вече старателно да търсите изгубения ключ.

Ако нямате късмет и загубите ключа на автомобила си – свържете се със специалистите, които бързо ще направят пълноценен работен дубликат на съществуващия авто ключ.

Ключът не е намерен или заключен в автомобила

Трябва да отворите колата (сами – ако имате умения или със силите на призован специалист).

Ако ключовете не са в купето, при всички случаи ще е необходима помощта на техническият отдел – за да възстановите изгубените автоматични ключове, трябва да регистрирате ключовете в имобилайзера.

Как да намеря изгубени ключове?

Първото правило е известно на всички от психолози е да запазите спокойствие: „Спокойно, само спокойно“. Нервите при търсене са безполезни – губите излишно време и рискувате да пропуснете ключовете, лежащи на най-видното място.

Опитайте се да си спомните какво и къде сте направили с ключовете на колата за последен път: дали те са били поставени вкъщи или на работа, дали времето ви е принудило бързо да се преоблечете (т.е. най-вероятно ключовете са останали в различни дрехи).

Ако на автомобила е инсталирана система за сигурност, тогава ключодържателят, окачен на пакет, също може да помогне при търсенето.

Помолете някой да натисне колата по ваш сигнал, докато търсите ключовете на къщата: зумерът и вибрациите на ключодържателя, ако останат на твърда повърхност, значително ще улеснят търсенето.

Как да отворите кола без ключ, ако е загубен?

Старите автомобили, особено тези от бюджетен клас, не са трудни за отваряне без ключ. Премахването на външното уплътнение на стъклото на вратата отваря добър достъп до дръжките на заключващия механизъм, отключете ключалката с леко извита тел.

Ако сте забравили ключовете в колата и алармата е блокирала ключалките, можете да спрете там. Но ако ключовете не са в колата, просто отварянето на вратите няма да донесе нищо добро: ключалката на запалването ще остане заключена. При по-модерни машини с електромеханични брави често е или структурно невъзможно да се откачат механичните заключващи дръжки или достъпът до тях е особено труден. В този случай не можете да направите без помощта на майстор.

Внимание!

Опитвайки се да отворите сами колата без подходящите умения и инструменти, рискувате да я повредите – надраскате боята, огънете метала на вратата. Такива действия се предприемат на ваш собствен риск и риск.

Когато се обаждате на техника от пътна помощ, не забравяйте да подготвите документи, потвърждаващи, че колата е ваша. Ние не предоставяме услуги за отваряне на автомобил и изработване на дублиращи се ключове за запалване.

Как да възстановя изгубените ключове?

За да направите нов автоматичен ключ, можете да се свържете с оторизиран дилър. Тази опция обаче не може да се нарече изгодна – цените на „длъжностните лица“ за всички части и работа са най-високи.

Освен това оторизирани дилъри ще поръчат ключа от производителя, използвайки специален код на автомобила: това също е трудоемък процес. Те не предоставят услуги за производство и програмиране на ключове на място, ще трябва да похарчите допълнителни пари за теглещ камион – отново допълнителни разходи.

По-изгодно и по-бързо е да направите дубликат в специализирана компания, както ние също предлагаме. Изработването на ключ за кола и програмирането на имобилайзера отнема малко време – можете бързо да се върнете зад волана.

Това ще струва няколко пъти по-малко от поръчването на нов ключ от дилър; посещението на специалист е по-евтино от евакуацията.

Работата се извършва на няколко етапа

Отваряне на автомобила : с помощта на подходящ инструмент специалист от пътна помощ правилно ще отвори вратите, без да повреди стъкло, боядисване или самия механизъм на заключване.

Изработване на „празен“ ключ за запалване (или напълно функционален ключ, ако на автомобила няма имобилайзер или той е деактивиран). Рязането на CNC машина е точно и не отнема много време – нов ключ, направен от ларва, ще работи както и оригиналния.

Чипиране на ключове : чипът на имобилайзера, съответстващ на автомобила, се инсталира в ключа, след което се регистрира в паметта.

На автомобили с ключова карта техникът трябва да отдели по-малко време – вместо да „направи ключ за кола без ключ“, той просто предписва готова „празна карта“, която ние незабавно донасяме до мястото на повикване според модела на автомобила.

Ясно е, че производството на ключове за ключалката за запалване в частна компания крие определени рискове – техникът може да запази конфигурацията на ключа, за да направи допълнителен по-късно, и да регистрира „допълнителен“ имобилайзер чип.

От своя страна гарантираме добросъвестно отношение към клиентите: отзивите на хора, които вече са кандидатствали за възстановяване на ключове, потвърждават както качеството на услугите, така и липсата на допълнителни проблеми.