Спално бельо за подарък

В значителен брой случаи спалното бельо се счита за едно от най-добрите решения за подарък. Много често се подаряват луксозни спални комплекти за подарък на младоженците, както и на новодомци, Коледа, Нова година, 8 март, Свети Валентин, юбилеи, рождени и именни дни.

Има разпространено мнение, че не е добра идея да се подарява спално бельо на непознати хора, колеги, самотни млади хора и други, но е чудесна идея да направите подарък на приятели, роднини и хора, с които сте близки.

Защо спалното бельо е един от най-добрите варианти за подаръци?

Спалното бельо винаги е било не само част от битовия текстил в един дом. То е  и  необходимо нещо, с което се започва самостоятелен живот. Когато момичето е щяло да се ожени, то е трябвало да подготви зестра за сватбата си. Сред разнообразния текстил, задължителен елемент е бил спалното бельо. Девойките от благородни семейства подготвяли ръчно рисувани и бродирани копринени постелки за бъдещия си дом, докато момичетата от по-обикновено потекло подготвяли бродирани комплекти спално бельо от памук. Може би поради това се е появила традиция да се дават спални принадлежности на първата годишнина от сватбата.

В наши дни възможностите за подарък са много разнообразни. Можете да подарите луксозно спално бельо за всякакъв повод. Има много български и вносни марки, които произвеждат специални комплекти за младоженци, например. Такъв подарък ще бъде не само практичен, но и запомнящ се.

За подарък за Нова година или 8-ми март, перфектният подарък би бил сатенен или жакардов комплект. Прекрасното и уютно спално бельо ще бъде ключът към доброто настроение преди лягане.

При избора на подарък е важно да се вземе предвид всичко – възрастта на празнуващия, повода и неговите предпочитания.

Критерии за избор на спално бельо

Ако сте решили да подарите на любимия си човек красиво спално бельо, струва си да вземете предвид следните фактори:

  • Размерът. Ако не знаете точните параметри на леглото, не трябва да купувате спално бельо – по-добре е да уточните точно размера преди да пазарувате. От друга страна, закупуването на олекотена завивка и възглавници с подходящ размер за подарък е предизвикателство, но не бива това да ви обезсърчава. Ето защо, ако не знаете размера, но решите да подарите спален комплект, като подарък за женена двойка, изберете двоен комплект или комплект с размер евро. Обикновено всички подаръчни комплекти от колекциите на реномираните производители са представени в евро размер.
  • Материалът. Днес пазарът на текстил по отношение на материалите – естествени, смесени и синтетични е огромен. Синтетичните тъкани са приятни на допир и имат известни предимства, но като подарък е по-добре да представите комплект от естествени материи и класически модел – жакард, сатен или коприна.
  • Цветът на продукта. Най-добрият вариант биха били неутралните тонове, особено ако не знаете точно предпочитанията на хората, за които избирате подаръка. Препоръчително е да разберете поне кое спално бельо – монохромно или цветно предпочита човека, на когото ще подарите комплекта

Важно е да се вземе предвид както възрастта на човека, за когото е подаръка, така и неговите предпочитания, относно стила и интериора. Например, младите дами със сигурност ще харесат копринено спално бельо с оригинален модел с хищни животни от джунглата, докато мъжете предпочитат по-изразително мъжки десени в модерен, минималистичен стил.

Бебешки спални комплекти

Рожденият ден на детето винаги е отговорен и интересен ден. Децата като никой друг знаят как да се наслаждават на подаръци. Спалното бельо за бебето ще бъде чудесно решение. Ярките модели и богатите цветове ще зарадват всяко дете. За да може подаръкът да стане 100% хит, попитайте родителите за предпочитанията на детето, за които избирате комплекта.

Източник: https://spalnobelio.bg/