Какъв цвят баня да изберем? Защо не зелена?

Зелени плочки за баня или боя?

Керамичните плочки са чудесни за неутрални зелени фонове в баня (особено в зони, предразположени към пръски като вана, душ или над мивка). В други области можете да използвате бои, предназначени за помещения с висока влажност. Плочките могат да се превърнат в основен фон на банята. Може да заложите на плочки мозайки в зелени тонове. Поради по-малкия си размер, те трябва да се използват на определени места, например, за украса на стената на душа или пространството зад тоалетната.

Баня в естествен стил със зелен акцент

Зеленината в банята неизбежно се свързва с природата и тенденцията в момента. Такъв интериор е последователен и хармоничен и се основава на материали, получени директно от природата: камък, бетон или дърво. Материалите които основно се използват са гранитни плотове, дървени подови плочки или структурен декор на циментова стена. Декорът може да бъде подчертан с аксесоари от стъкло, стомана, бамбук, тухли, както и живи растения в саксии. Също така би било хубаво да покриете стените със специален вид мъх.

Зелено-бялата баня е чудесна идея, защото:

Зеленото ще наруши студеното и стерилно усещане, което идва от използването на бяло.В зависимост от зеления нюанс можете да промените климата в кабината. Класическите зелени плочки и аксесоари ще създадат по-уютна атмосфера. Бяло-зеленият цвят в банята ще бъде добро изпълнение, ако добавим бетон или дърво.

Сиво-зелена баня

Зелена и сива баня? А за що не и комбинация? Ако интериорът е по-просторен, изберете мебели, които приличат на мебели от стара фабрика в Ню Йорк. В по-малка баня конзоли от черен метал ще изглеждат по-добре, както и голям брой огледала, прилежащи към повърхността на стената. Плочки имитиращи тухли също ще бъдат интересно допълнение към тази стилизация. За модерна визия използвайте сиви подови плочки и декор с варовикови стени. Останалата част от вашата баня трябва да бъде балансирана.

Черно-зелена баня – малко блясък съчетано с природа

За да създадете контрастен интериор, използвайте комбинация от черно и светли нюанси на зелено. Черно-зелената баня със сигурност ще бъде по-оригинална, но в този случай си струва да запомните пропорциите. Черното абсорбира светлината, това е цвят, който оптически намалява пространството, така че в малките стаи си струва да го използвате умерено и да го комбинирате с нежни цветове. Ярка зеленина, преливащи се плочки за баня, няколко огледала и стъкло също ще помогнат за осветяването на композицията и са подходящи за декорация.

Източник: https://bania24.com/