Съчетания между диван и кухни Ирим

С помощта на добре подбраната мека мебел и удобен диван може не само да украсите интериора на кухнята, но и да го направите много по-функционален. В съчетание с подходящ диван, самата кухня Ирим може да скриете предмети от бита в прикрепените чекмеджета, да раздели стаята на удобни зони или дори да планирате нощувката на гости за нощта.

Основното нещо е да се вземат предвид всички характеристики на етапа на подбор. Кой диван да поставите в кухнята, какво да вземете предвид при избора и т.н..

Кой диван да поставите в съчетание с кухни Ирим?

Сгъваеми модели

Ако планирате да използвате дивана като допълнително легло, обърнете внимание на функционалните разтегателни дивани. Последните се разгъват до размера на легло, подходящо за един или дори двама души.

На пазара има повече от 10 вида механизми за трансформация, но най-оптималните варианти за кухни са модели с механизми за делфини и еврокниги. Те позволяват бързо да разгънете дивана, включително малката площ и в пространства, където е монтирана кухня по поръчка.

Наред с това, обърнете внимание, че при разгъване ще ви трябва допълнително място, така че е препоръчително масата до дивана да е сгъваема – или да помислите къде може да се движи свободно.

Несгъваеми модели

Ако местата за спане са в ред, а вие просто искате да поставите уютен и мек диван в кухнята, обърнете внимание на несгъваемите модели: кухненски пейки , канапета и ъгли.

За малка кухня Ирим

Първо вземете с рулетка самата кухнята, особено щом се касае за кухни по поръчка. След това продължете от наличното свободно място и необходимия брой места. Дори и да има малко свободно място, изборът на компактен кухненски ъгъл или спретнат малък модел е по-лесен от всякога.

Средният размер на седалката за един човек е 50 * 30 см, а оптималната дълбочина на седалката е 45 см.

За просторна кухня и студио

Ако квадратните метри позволяват, не се колебайте да разширите географията на търсеният „диван“. Така може да изберете не само измежду моделите кухни, но и стандартните дивани за всекидневната.

Това правило важи и за студио: свободното му пространство е достатъчно за почти всеки диван, както кухненски, така и обикновен. Поставете модел с масивни подлакътници на границата, между предвидената трапезария и хол или очертайте зоните за готвене и релакс с ярка и кратка опция в скандинавски стил.

Височината на дивана трябва да съответства на височината на масата и вашата височина.

За тапицерията

Кухнята е място, където от време на време нещо се разлива или пръска мазнина от тигана. Затова препоръчваме да изберете най-устойчивите на петна тапицерски материали. Може и да помислете за диван с подвижно покривало. Такъв може да се измие или почисти химически. Последното ще е от полза, особено ако в къщата има малки деца или домашни любимци.

Кожата или изкуствената кожа е най-добрият избор. Този материал е лесен за грижи, не абсорбира влагата и е лесен за почистване.

Както можете да видите, изборът на подходящия диван за кухни по поръка изобщо не е труден. Основното нещо е да се вземат предвид всички детайли. За целта, измерете кухнята и се уверете, че диванът се вписва по размер. Изчислете необходимия брой места и се уверете, че диванът хармонично пасва в интериора. Добрият диван в кухни Ирим ще се превърне в истински притегателен център за комфорта на цялото семейство.