Заем за апартамент: Застраховка на кредита

Кредитна застраховка е от голямо значение за хората решили да купят апартамент на изплащане. При получаване на заем от банка застраховката е предпоставка и задължителна. Всички операции със застраховки се извършват от застрахователни компании, които си сътрудничат с банката. Обикновено всяка банка има няколко застрахователни компании, от които да избирате. Банките работят с тези компании ръка за ръка и те ще ви предложат различни опции, от които да си изберете.

Всяка застрахователна компания има свои собствени условия. Застрахователният пакет, който представител на застрахователната компания може да ви предложи, може да се различава от пакета, който ще ви бъде предложен директно в офиса на същата компания. На първо място, трябва да разберете всички подробности, след което можете значително да намалите разходите за застраховка .

Банката няма право да ви ограничава в избора на застрахователна компания, но всъщност банката си сътрудничи главно само с тези компании, които имат сметки в тази банка. Това се дължи на факта, че ако настъпи застрахователно събитие, банката гарантирано ще получи обезщетение. Клиентът може да заведе дело, за да защити правата си, но обикновено никой не го използва.

Следното подлежи на застраховка:

вреда, която може да бъде причинена на заложеното имущество;

живот, здраве и работоспособност на кредитополучателя;

рискът от загуба на собственост от кредитополучателя.

Най-добре е да изберете застрахователна компания, видове и условия на застраховка, преди да кандидатствате за заем за апартамент. Това е необходимо, за да можете да поканите застрахователен агент в банката по всяко време. Този агент е добре да бъде с вас когато сключвате договорите помежду си с банката. С случай, че не направите това, тогава най-вероятно ще трябва да се съгласите с условията, които банката ще предложи, но те не винаги са най-благоприятните. Така, че преценете точно и добре ситуацията. Направете всичко необходимо за сключването на една успешна сделка.

Източник: http://krediti24.com/