Кухни по поръчка английски стил – отличителни черти

Кухненското пространство си е сърцето на къщата

Такова винаги трябва да е красиво.

Една отличителна черта в английският стил на кухни по поръчка е големият масивен килим. Такъв се избира, за да открои детайлите и за да ги накара да си партнират успешно с цялостното обзавеждане. За щампи се избират хералдични, цветни мотиви, които по един или друг начин поставят акценти в стаята.

Използвани материали в кухни по поръчка

Интериорът на английска къща изглежда луксозен и скъп. Това може да се постигне само, чрез използване на изключително естествени материали с най-високо качество. Доста често самоуките дизайнери се опитват да реализират английската идея, като използват повече бюджетни материали. В резултат на това, нищо добро няма да се получи. Евтините аналози на скъпите материали, също изглеждат евтини.

За довършване на подовете обикновено се използва паркет с геометрично оформление или просто естествено дърво. Може също да използвате керамични плочки или естествен камък. Между другото, тези материали могат да се използват и за покриване на кухненската престилка.

Избор на цветове в интериора на кухини по поръчка

Тапетът или неутралната боя ще са най-добрият материал за декорация на стени. В този случай, таванът може да е украсен с панели от естествено дърво или също да бъде боядисан в светъл цвят.

Както вече сте забелязали, любимият материал на английския стил е рамка от естествен дървен материал. Използва се във всичко – за довършване на стени, тавани, подове, изработка на мебели и декор. Тук, дървесината трябва да е с най-високо качество: Дъб; Тис; Бук; Орех.

Подобно на кухненските престилки, плотовете трябва да са от естествен камък. В този случай ще издържат дълго време и в процеса на използване ще са много удобни и практични.

Цветове и комбинации

Английският стил предполага използването на изключително естествени цветове и цветови комбинации. Ето, защо изобилието от ярки и цветни акценти ще е напълно неподходящо в случая.

Често използваните материали се оставят непроменени. Тоест метал, дърво, каменни елементи – всичко това има оригинален вид, без да променя цветовете и текстурата.

Най-успешните комбинации от цветове и нюанси

За дизайна на кухни по поръчка в английски стил може да използвате цветовете, които природата така щедро ни е дала, при това в неограничени количества:

Бежово; Пясък; Червена тухла; Кафяво; Дървесно; Бял.

Интериорният дизайн може да е допълнен и с различни дреболии, като вази, саксии с плодове, необичайни натюрморти и приятни, сладки салфетки.

Когато съобразите тези специфики успешно може да постигнете ефекта на кухня в английски стил или директно да поръчате кухни по поръчка!