Основни редимства на закупуването на съществуващ бизнес пред стартирането на собствен

  Ако сте решили да направите регистрация на фирма и да стартирате собствен бизнес, вероятно се чудите дали да започнете от създаването на компания от нула или да закупите направо вече съществуващ бизнес.

  Едно от най-големите предимства при закупуване на съществуващ бизнес е, че се наслаждавате на предимствата на добре позната марка. Вместо да харчите време и ресурси за изграждане на нова марка за вашия бизнес и регистрация на фирма, която включва авторски права на лозунг или лого на търговска марка, можете да използвате съществуващия пазарен потенциал на марката, който имате, и вместо това да се съсредоточите върху стимулирането на растежа.

  Освен това, купувайки надеждна марка или франчайз, ще се наслаждавате на съществуващата си клиентска база, вместо да събирате нови клиенти. Ще получите и установен списък с контакти, като например списък с конкретни клиенти или списък с контакти по имейл. С призната марка вие гарантирате лоялност на клиентите и печалби, без да се налага да започнете от нулата.

  Когато купувате съществуващ бизнес, друго огромно предимство е наличието на исторически приходи, печалби и оперативни резултати на бизнеса. Наличието на тези исторически данни осигурява голяма стойност по отношение на предвидимостта на бъдещия бизнес. Тези исторически финанси ще ви помогнат значително да определите къде се крият най -големите възможности за растеж. Това е така, защото веднага знаете какво се случва с приходите в бизнеса и по този начин можете да знаете какво да очаквате от бъдещите парични потоци и най -важното как можете да се издържате от този бизнес.

Лесно получаване на външно финансиране

 Друго предимство на закупуването на вече готов бизнес  е получаването на външно финансиране. Тъй като закупуването на съществуваща компания носи относително нисък риск в сравнение с стартирането на нов бизнес, външните кредитори и инвеститорите са по-склонни да я финансират. В допълнение, тези инвеститори могат да следят предишни исторически данни за продажбите, за да определят как се справя компанията днес и да предскажат как ще се представя в бъдеще.

  Наличието на клиентска база и надежден доход също може да допринесе за привличането. Всички тези фактори гарантират, че кредиторите и инвеститорите ви предоставят заем за придобиване на бизнес, за да завършите процеса на покупка. Някои инвеститори може дори да останат на борда, което улеснява осигуряването на паричния ви поток. Имайте предвид, че когато купуват бизнес, някои собственици участват във финансирането на процеса, като предлагат заем.

Източник: https://registratsia-na-firma.com/