Предимства и недостатъци на вашия собствен бизнес

  Стартирането на собствен бизнес  и регистрация на фирма е добър начин да създадете капитал, да придобиете финансова независимост и да започнете да работите изключително за себе си. Но, разбира се, не всеки е в състояние да управлява собствен бизнес. Това изисква подходящи знания, похвати и известен късмет. Следователно някой предпочита да работи изключително под наем, докато някой избира да работи само за себе си.

  Можете да се опитате като собственик на собствен бизнес, ако сте готови да:

 • Водите хората около вас и бъдете лидер;
 • Създавате нов продукт, услуга или разработвате конкретен продукт;
 • Редовно се справяте със стреса;
 • Станете организирани и отговорни.

  Ако успеете да популяризирате собствения си бизнес при регистрация на фирма, тогава имате всички шансове да получите много повече пари от тези, които работят на наемна работа. Трябва да се отбележи, че доходите на собствениците на големи и малки предприятия се различават значително. Така че резултатът ще зависи от размера на предприятието и избраната област.

  Наличието на собствен бизнес има своите предимства и недостатъци. Помислете за най-важните предимства на вашия собствен бизнес:

 • Контрол – Лицето само управлява работата на компанията. То непрекъснато търси нови начини и начини за нейното популяризиране и развитие. В същото време  няма никакви шефове над себе си.
 • Престиж  – Ако начинанието е успешно, тогава, разбира се, човекът ще почувства удовлетворение. Доходът зависи само от самия лидер и неговите конкретни действия. Увеличавайки и разширявайки собствения си бизнес, можете значително да увеличите доходите му.
 • Свобода – С успешно работеща компания можете да отделите повече време за свободното време, самостоятелно да си назначите почивните дни и да коригирате графика си. Много въпроси могат да бъдат поверени на отделни служители.

  Разбира се, освен предимствата, има и отрицателни аспекти, които, както и предимства, са много. Нека разгледаме най-често срещаните:

 • Почти всеки бизнес може да се провали – Следователно първите години са най-рискови. Много компании се затварят в началото на пътуването, като нямат време да работят наистина.
 • Голяма отговорност – В случай на неуспех ще трябва да обвинявате само себе си. И периодично ще възникват проблеми с финансирането, така че всички въпроси ще трябва да се решават независимо.
 • Разходи – Бизнесът в началния етап изисква много усилия и време от собственика. Това е ежедневна работа. Освен това разходите за труд може да не се изплатят.
 • Задължения – Необходимо е отговорно отношение към подбора на персонал, партньори, доставчици, банки. И към всички тях ще има определени задължения.

Източник: registracia-na-firmi.com