Предимства и недостатъци на стартирането на собствена фирма

  Ако искате да започнете собствен бизнес и да си направите регистрация на фирма, първото нещо, което трябва да направите, е да прецените внимателно предимствата и недостатъците на планирания проект.

  За да започнете бизнеса си днес, има няколко опции, всички валидни и всички с плюсове и минуси, като търговска принадлежност, дистрибутор, продавач, партньор, агент и т.н.

  Преди започване на бизнес е необходимо да се преценят предимствата и недостатъците, специфични за избраната дейност.

Предимства и недостатъци

  Първото голямо предимство при стартиране на собствен бизнес и регистрация на фирма е, че човек сам си е шеф. Това означава абсолютна свобода на действие по отношение на всеки избор, график и натоварване, както и всяко решение относно дадена дейност и най-вече знанието, че всеки час, посветен на работа, е за дейност, която принадлежи на човек.

  Обратно, тази пълна свобода означава и пълна отговорност за бизнеса. Това означава, че ако искате да започнете успешен бизнес, тогава трябва да работите усилено, упорито, решително.

  Да станеш предприемач означава да поемеш всички предприемачески рискове, а в наши дни има много. Това обаче означава и получаване от първа ръка на всеки положителен резултат и печалба.

  Самостоятелната заетост означава пълна свобода при избора на място и позициониране на събитието, вида на предлаганите продукти, доставчици, търговски споразумения, които ще бъдат договорени, оформление на място, табели, лого, персонал, който ще бъде нает, както и стратегии за управление, маркетинг и разширяване. Накратко, абсолютна свобода да вземате всяко решение, без да се налага да отговаряте на никого, освен на себе си.

    От друга страна, всички тези предимства могат да се превърнат в непреодолими пречки и е твърде голяма отговорност за неопитен предприемач. Изборът на доставчик, търговските споразумения, управлението на бизнеса не са къде да импровизирате. Необходимо е внимателно планиране и подбор, както и задълбочени пазарни проучвания и добро познаване на индустрията и територията.

  Изграждането на успешен бизнес означава придобиване на лоялна клиентела, както и добра репутация и популярност на пазара с течение на времето. Това определено е положителен момент, първо трябва да се потите с толкова усилия.

  И накрая, стартирането на собствен бизнес означава да можете свободно да избирате кога да разширите, прекратите или продадете бизнеса си. Това също означава постигане на пълна печалба от бизнеса. Недостатъкът е несигурността и липсата на месечна заплата.

Източник: vsichko-za-firmata.com