Заем за довършване на апартамент – какъв заем да вземете?

   Завършването на апартамент е значителен разход. Покупката на плочки, панели, бои, бели фитинги или наемането на екип за ремонт е свързано със сериозни разходи. За съжаление повечето от тези разходи трябва да бъдат направени по едно и също време, без възможност за разпространението им с течение на времето. Ето защо голям брой хора решават да финансират довършването на апартамента си със заем.

   Колко струва завършването на апартамент? Трудно е да се отговори еднозначно на този въпрос, защото много зависи от стандарта, който искаме да получим, размера на апартамента, както и качеството и цената на използваните материали.

Всички разходи, свързани с довършването на апартамента

    Завършването на апартамента до състоянието на предприемача струва малко по-малко. Понастоящем обаче повечето от апартаментите, продавани на първичния пазар, отговарят на всички изисквания на стандарта за разработчици, така че не е нужно да мислите за закупуване: входни врати, вътрешни первази на прозореца или да се притеснявате да направите пода с бетонна замазка. Всичко това вече е включено в цената на апартамента.

Оценка на разходите за ипотечни довършителни работи

   Оценката на разходите за ремонтни дейности е документ, особено полезен, когато планирате да изтеглите ипотека, за да завършите апартамента. Благодарение на него ще разберете колко ще ви струва планираното обновяване и по този начин колко ще е необходимо. Освен това някои банки изискват прогноза на разходите, в която ще опишете точно цената на оборудването на всяка стая.

Как се изплащат средства от ипотеката за довършване на апартамента?

  Средствата от ипотеката винаги отиват по сметката на предприемача или частното лице, от което сте закупили имота. Ситуацията е малко по-различна, когато вземете заем от т.нар хълма, който ще похарчите за довършване на апартамента.

  Условия за ипотека – парите, отпуснати от банката за довършване на апартамента, ще отидат във вашата частна сметка. В зависимост от индивидуалните договорености те могат да бъдат прехвърлени еднократно или под формата на траншове за всеки от етапите, изброени в разчета на разходите. Някои заемодатели са много ограничителни при изразходването на набраните средства за ремонт на апартамента, проверка на фактури и сметки, които потвърждават начина на разпределение на средствата.

Източник: tvoiacredit.eu