ПРЕДИМСТВА НА СЪДОМИЯЛНИТЕ МАШИНИ

Защо трябва да си купите съдомиялна? Първо, можете да спестите много време и усилия. Това е особено вярно по празниците, когато след края на тържеството няма ни най-малко желание за миене на съдове, а сутрин просто няма време за това. А през делничните дни ще има допълнително време за учене и свободно време. Предимството на машинното пране е, че водата може да се загрява до 75 градуса, което гарантира перфектната чистота на съдовете. Освен това, пускането на съдомиялната машина ще спаси ръцете ви от вредното въздействие на препарата и горещата вода, което ще помогне да се запази красотата на кожата.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ СЪДОМИЯЛНИТЕ МАШИНИ?

В зависимост от начина на монтаж се разграничават свободно стоящи и вградени машини. Вторият вариант, разбира се, е по-удобен. Когато купувате външна машина, трябва да помислите как ще изглежда тя с кухненски мебели. При закупуване на вградена машина няма такъв проблем. Съдомиялната е вградена в кухненското обзавеждане и не заема допълнително място в кухнята. Тук може да има две опции. В първия случай предният панел на устройството е напълно скрит зад мебелната фасада, а контролният панел е разположен в края на вратата. Във втория вариант декоративната облицовка покрива предната част на устройството само до контролния панел.

Характеристиките и размерите на вградените съдомиялни машини са почти същите като тези на соло машини.

Съдомиялните машини също се предлагат в различни размери. Пълен размер (60x60x85 см) с максимално натоварване 12-14 комплекта съдове, тесен (45x60x85) – за 6-9 комплекта и компактен (45x55x45) – за 4 комплекта.

ПРОГРАМИ ЗА ПРАНЕ

Съдомиялните трябва да имат поне три режима на измиване в зависимост от степента на замърсяване на съдовете: стандартен, бърз и интензивен. Температурата на водата варира от 30 до 75 °C. Скъпите съдомиялни машини имат допълнителни програми за измиване. Някои фирми правят машини с режим „Дезинфекция“, който е полезен в случаите, когато трябва да измиете ножове и дъски за сурово месо.

Източник: www.bulgaria24.tv