Важността на редовното актуализиране на уебсайт

Кога за последен път актуализирахте уебсайта си? Ако е повече от 3 години, време е да прегледате как вашият уебсайт представя вашата марка!

Край на формуляра

Представете си, че се обличате за интервю за работа. Бихте ли сканирали гардероба си и избрали идеално изгладения тоалет или набръчканата риза и панталони, които са киснали в мръсната ви кошница? Вероятно бихте избрали чисти дрехи, защото искате да направите възможно най-доброто впечатление. И докато ние не съдим – другите хора го правят. Същото правило важи и в дигиталната сфера: искате да представите марката си по начин, който е модерен и чист. Нека да разгледаме ползите от редовното актуализиране на уебсайт и как това може да повлияе на начина, по който хората възприемат вашата марка!

Уеб дизайн: Поддържайте го свеж

Вашият бизнес е важен за вас – и вероятно искате той да бъде важен и за други хора. Остарял или труден за навигиране уебсайт може да отблъсне клиентите, преди дори да разберат кой сте. Ако вашият уебсайт изглежда или се чувства остарял, потенциалните ви клиенти ще се обърнат и няма да погледнат назад. И така, как незабавно да привлечете потенциални клиенти? Лесно: поддържайте уебсайта си актуален, като използвате безопасни уеб практики и персонализиран уеб дизайн !

Първите 6 неща, върху които трябва да се съсредоточите, когато актуализирате уебсайт, са:

  1. Актуализиране на сигурността на вашия уебсайт
  2. Подобряване на вашата SEO оптимизация
  3. В крак с технологиите
  4. Поддържане на вашето съдържание свежо
  5. Подобряване на скоростта на зареждане
  6. Актуализиране на дизайна на вашия уебсайт

Защита на вашия уебсайт

Сигурността трябва да бъде един от основните приоритети както за големите, така и за малките предприятия. Твърде често чуваме за големи компании, които са хакнати, компрометирайки информация като кредитни карти на клиенти или номера на социална осигуровка. Това води до липса на доверие и също вреди на бизнеса – клиентите могат да изберат да отидат при своите конкуренти от страх, че тяхната информация може да бъде компрометирана отново.

Заключете го със SSL

SSL или Secure Sockets Layer е защитена форма за транспортиране на информация от сървър към браузър.

Изберете сигурна платформа за изработка на уеб сайт

Една от основните причини уебсайтовете да бъдат хакнати е поради уязвимостта в рамката и платформата, върху която е изграден техният уебсайт. Wordpress е не само една от най-лесните за използване платформи, но е и един от най-сигурните сайтове, върху които може да се гради вашият бизнес.

Нови версии излизат на всеки няколко месеца за WordPress и софтуерът лесно се актуализира до най-новата версия. Има функции за сигурност, вградени в почти всяка нова версия на WordPress. Те откриват уязвимостите и подобряват софтуера си, преди проблемите да засегнат вашия уебсайт. Уебсайтовете, които остават на по-стари версии на WordPress, са по-склонни да бъдат хакнати, тъй като хакерите могат да разберат на коя версия на WordPress е уебсайтът ви и да си проправят път през задните портали.

Изберете компания, която разбира сигурността на уебсайтове като Уеб Дизайн България

Уверете се, че компанията, която сте избрали да изгради и/или хоства вашия уебсайт, държи на сигурността на уебсайта ви високо. Вашата сигурност трябва да бъде техен основен приоритет. Дори когато използвате защитена платформа за уебсайт, конфигурацията на бекенда на вашия уебсайт може да играе ключова роля за сигурността на вашия уебсайт. Лошата конфигурация на бекенда може да доведе до пробиви в сигурността.

Важно е вашата компания за хостинг на уебсайтове да е наясно с възможни проблеми със сигурността и да има изготвен план за защита на вашия сайт срещу тях. Попитайте вашата хостинг фирма колко често актуализират версията на WordPress, на която е вашият сайт, или плъгините в него – най-добрите фирми предлагат план, при който ще ги актуализират на тримесечие, за да гарантират, че вашият сайт е защитен често. Вижте колко често архивират всички данни на вашия уебсайт. В идеалния случай те ще го правят ежедневно, така че ако има пробив или проблем, който сваля уебсайта ви, те могат бързо да възстановят работната версия от предишния ден.

SEO тренировка

Да приемем, че имате цел да тренирате, за да се тонизирате. Посещавате фитнес залата 8 пъти в продължение на 2 седмици и се чувствате завършени. Спираш ли дотук? Ако сте отдадени на целта си: не трябва.

Същият принцип важи и за SEO оптимизацията. Ако наистина сте посветени на намирането на най-високо място за конкретни ключови думи и съдържание, трябва да продължите да полагате усилия!

Освен това компании като Google винаги променят своите алгоритми. Най-добрият начин да изпреварите тези актуализации е като редовно актуализирате съдържанието на уебсайта си. Това показва на Google, че сте уважаван източник, което ще доведе до по-високо класиране и повече посетители на вашия сайт.

Бъдете пред технологичните тенденции

Редовното актуализиране на уебсайт също е важно, ако искате да сте в крак с технологиите. Технологиите винаги се променят и вие искате да сте сигурни, че вашият уебсайт се променя с тях. Това ще даде на потребителите ви най-доброто изживяване, което ще ги накара да искат да посещават сайта ви по-често.

Поддържайте съдържанието на уебсайта си свежо

Поддържането на актуализирано съдържание на вашия уебсайт може да помогне на бизнеса ви по много начини. За подобна услуга, може да потърсите www.extremeseo.net .

По-доброто съдържание Ви осигурява повече трафик

Актуализирането на съдържанието на вашия сайт помага за изграждането на доверие между вас и вашите клиенти. Най-вероятно клиентите разчитат на вашия сайт за полезна информация на какъвто и пазар да се намирате.

Актуализираната информация също помага за изграждането на авторитет на домейна. Авторитетът на домейна, накратко обяснено, е колко авторитетен е вашият уебсайт по определена тема. Например Wikipedia.org има един от най-високите авторитети на домейни, тъй като съдържанието му винаги е добре проучено и прегледано от редактори – плюс това не се разсейвате от неприятни или несвързани реклами. Google държи на това с голямо уважение, когато се опитва да свърже запитванията за търсене с полезна и подходяща информация.

Посещавали ли сте някога уебсайт, чиито авторски права са от 2014 г., а последната публикация в блога също е от години? Кара ли ви да се чудите дали все още са в бизнеса или все още обслужват вашия район? Наличието на остаряло съдържание на вашия сайт, в което се споменават неща като старо местоположение на вашия бизнес или немодерна технология, може да бъде възприето от вашите потенциални клиенти, че вашият бизнес не е в крак с най-новите тенденции. Всеки път, когато клиент прочете съдържание на вашия сайт, което го кара да си каже „чакайте, не разбирам това“ или „чакайте, това не е правилно“, вие наранявате доверието във вас.

Стратегия за съдържание на ключови думи

Друго място за актуализиране на вашия уебсайт са вашите ключови думи. Наличието на страници на вашия уебсайт, които говорят за конкретна тема, е полезно само ако ключовата дума(и) е спомената. Например, ако вашата компания предлага ремонт на климатици, тогава трябва да имате страница на уебсайта си, посветена на ремонта на климатици. Фирмите могат също така да използват страници, специфични за града, за да им помогнат да бъдат намерени в определени градски пазари.

Важно е да поддържате ключовите думи на уебсайта си свежи, както и съдържанието. Може би през последните няколко години сте се разширили в друг град или продавате нов продукт или услуга. Ако не актуализирате фокуса на ключовите си думи, ще продължите да получавате трафик за първия си град и услуга, но не и за новите.

Подобряване на скоростта на зареждане на страницата

Не е тайна, че хората не искат да чакат информация. Когато влязат в сайт, те искат да получат информацията си бързо. Ако вашият сайт отнема твърде много време, те ще намерят такъв, който е по-бърз.

Редовното актуализиране на уебсайт също трябва да подобри скоростта на зареждане. Актуализациите на уебсайтове, които използват нови технологии и по-чист код, могат да намалят степента на отпадане на вашия уебсайт. Това също може да подобри класирането ви в Google.

Актуализиране на дизайна на вашия уебсайт

Много фирми се фокусират само върху съдържанието и интернет маркетинга, но не успяват да обърнат внимание на дизайна и навигацията на уебсайта си. Някои от нещата, които трябва да избягвате на уебсайта си, включват трудна навигация, цветове, които са или твърде скучни, или твърде неприятни, и ненужно дълги формуляри за контакт с клиенти . Всички тези неща могат да доведат до уебсайт, който отклонява клиентите, дори ако съдържанието ви е първокласно.

Удобен за мобилни устройства уеб дизайн

60% от уеб трафика сега идва от мобилни устройства като iPhone, iPad, телефони с Android и таблети. Това означава, че ако вашият уебсайт не е удобен за мобилни устройства и не е лесен за преглед на по-малък екран, може да пропуснете повече от половината от потенциалните си клиенти. Толкова е просто!

Имайте предвид целевия пазар

Дизайнът на уебсайта трябва да се фокусира върху нуждите на целевия клиент. Това означава предоставяне на лесно достъпно, ангажиращо съдържание, което идеалният клиент в рамките на вашия целеви пазар ще намери за полезно. Това също означава, че уебсайтът в крайна сметка е фокусиран върху превръщането на тези посетители в клиенти. Вашият целеви пазар може да се промени с течение на времето, докато разширявате бизнеса си, наемате нови служители или инвестирате в нови инструменти, така че се уверете, че адаптирате съответно съдържанието на уебсайта си.

Последна дума за актуализиране на уебсайт

Движим се от желанието да имаме най-новите и страхотни дизайни на уебсайтове . Обичаме нещата да са нови, освежаващи и актуални. Ако това е начинът, по който нашата култура се ръководи, защо вашият уебсайт трябва да е остарял и остарял?

Нуждаете се от помощ, за да поддържате уебсайта си защитен и актуален?

Нека помогнем! Свържете се с експертите по интернет маркетинг и уеб дизайн в Момчил Марчев.