Ръчен линк билдинг: какво е това и защо ви е необходимо

Има много различни начини за линк билдинг: някои от тях ще работят, а други не. Това е така, защото Google и други търсачки актуализират своите алгоритми и използват тази информация, за да определят кои уебсайтове трябва да се класират по-високо в резултатите за определена ключова дума.

С ръчният линк билдинг можете да изберете как да се направи и кой да получи заслугата (или вината). Може да изглежда като много работа, но ако искате вашият сайт да се класира високо в SERPs (страници с резултати от търсачката), ще трябва да вложите необходимото време и усилия. Няма начин да го заобиколите!

В тази статия ще проучим предимствата на ръчния линк билдинг и как той може да помогне на вашия бизнес.

Разлика между автоматичен и ръчен линк билдинг

Може би сте чували както за ръчно, така и за автоматизирано линк билдинг решение, но знаете ли разликата между тези две стратегии? Нека проучим разликата.

Автоматизиран линк билдинг

Автоматизираният линк билдинг е техника, която използва софтуерни програми за автоматично създаване на връзки за вашия сайт. Това означава, че нямате никакъв контрол върху това къде отиват тези връзки или как изглеждат; всичко зависи от самата програма. Предимствата включват липса на време за ръчно създаване на съдържание; има обаче и недостатъци като потенциален спам (което може да доведе до санкции) и загуба на контрол върху сайтовете, на които се показва вашият уебсайт (тъй като се използват много ботове).

Ръчен линк билдинг

За разлика от това, ръчният линк билдинг е техника, която изисква усилия от ваша страна. Вие имате пълен контрол върху това кой избирате да създава връзки за вас и как се създават тези връзки. Това позволява на хората да избират подходящи сайтове за конкретната тема на техния сайт, както и конкретни ключови думи, така че да изглежда естествено, когато се вижда от търсачките. Недостатъците включват количеството работа, свързано с този процес, но има и предимства, като например получаване на повече контрол върху вашия онлайн бизнес.

Защо ръчният линк билдинг е по-добър от автоматизирания

След като вземете предвид предимствата и недостатъците на двете техники за линк билдинг, може да не сте сигурни коя техника е най-добра за вашия бизнес. Въпреки това, решението е доста очевидно, ако се замислите.

Въпреки че някои фирми могат да опитат автоматизиран линк билдинг, за да ускорят процеса на линк билдинг, рискът, който идва с това, е просто твърде голям и поради тази причина трябва да се избягва, особено от малките предприятия.

Автоматизираният линк билдинг е нещо, което много хора правят, когато искат бързо да създадат връзки към своя сайт. Има много различни инструменти и техники, но никой от тях няма да работи, ако нямате търпението за това. Най-доброто при ръчния линк билдинг е, че можете да контролирате всеки аспект и да знаете точно какво се случва с вашия сайт, защото всичко е във вашите ръце.

Рискът при автоматизирания линк билдинг е, че понякога тези програми може да се свързват със спам сайтове или други типове уебсайтове, което може да навреди на бизнеса ви в дългосрочен план. Този тип стратегия никога не трябва да се използва от начинаещи, които не разбират как работи този процес. Ако търсите безопасен начин да получите по-добри резултати, изпробвайте някои ръчни техники за линк билдинг и вижте дали работят за вас!

Най-добрите ръчни техники за линк билдинг

Когато за първи път започнете със стратегия за ръчен линк билдинг, може да ви е трудно да започнете. За щастие, ние съставихме списък с най-добрите ръчни техники за линк билдинг, за да започнете правилно.

Изграждане на взаимоотношения

Изграждането на връзки с други източници на информация (канали) е органичен начин за получаване на много силно насочени препратки от надеждни източници. Ключът е поддържането на връзката: предлагане на стойност (напр. социални споделяния и коментари) и оставане на първо място (напр. свързване обратно към тяхното съдържание, когато е уместно).

Ако имате какво да предложите на другите, те може да са готови да насочат аудиторията си към вашия уебсайт. Като се има предвид това, останете приятелски настроени и помагайте на тези, които потенциално биха могли да ви помогнат в замяна!

Писане на препоръки

Всеки, който притежава бизнес, знае важността на отличните онлайн отзиви. Отзивите често са първото нещо, което потенциалният клиент ще прочете за вашия бизнес и това обяснява защо собствениците на бизнес ще направят практически всичко за възможно най-много 5-звездни отзиви.

Можете да се възползвате от това, като предложите препоръки за услуги и продукти, които сте използвали, в замяна на обратна връзка към вашия сайт. Освен ако не оставите препоръката на огромен сайт като Amazon, собственикът на сайта вероятно няма да има проблем да включите обратна връзка към вашия собствен уебсайт в препоръката си. Това е безплатен и умен начин да направите обратна връзка към уебсайта си на други фирмени уебсайтове.

Публикуване на гости

Публикуването на гости е най-добрият начин за получаване на бек линкове. Но има ограничения и трябва да внимавате колко време отделяте за публикуване като гост. Ако не сте внимателни, това всъщност може да навреди на вашия сайт, вместо да му помогне.

Блоговете за гости са мощни, защото връзките от висококачествени сайтове помагат за изграждането на доверие с търсачки като Google и Bing. Също така ви помага да се утвърдите като експерт във вашата област, като публикувате съдържание на други сайтове, които след това ще изпращат трафик обратно към вашия сайт или публикация в блог, когато се свържат към тях в своите статии или блогове (този процес се нарича „блог писане на гости“).

Мрежа с влиятелни лица

В ерата на социалните медии е по-лесно от всякога да намерите влиятелни хора за вашата марка.

Просто погледнете Instagram или Twitter и ще видите редица хора, които са изградили огромна аудитория чрез популяризиране на други марки. Въпреки че повечето инфлуенсъри ще ви таксуват, ако искате те да се свържат обратно към вашия уебсайт в някоя от техните публикации или видеоклипове в социалните медии, понякога можете да намерите влиятелни хора в социалните медии, които желаят да популяризират бизнеса ви с връзка към вашия уебсайт в замяна на стоки или друго предимство, което можете да им предложите.

Заключение

В заключение, няма съмнение, че ръчният линк билдинг е начинът, по който да накарате бизнеса си да бъде видян от по-широка аудитория. Ако сте готови да започнете с ръчен линк билдинг, но ограниченията във времето ви спират, не забравяйте да разгледате услугите за линк билдинг на www.Linkovete.net, които могат да свалят тежестта от раменете ви, докато гледате как трафикът на вашия уебсайт расте!